VARAŽDINSKE TOPLICE: Uskoro počinje manifestacija 'Lovrečevo'

Mali gradić postaje velika pozornica – za Učiteljice, Srebrna krila i Adastru, ali i još puno toga

Objavljeno: 08.08.2023. zagorjeinternational

Sam blagdan svetog Lovre ove godine pada u četvrtak, a odmah sutradan počinje festival u “najromantičnijem” gradu, naravno riječ je o ‘Lovrečevom’ u Varaždinskim Toplicama. Dan kad mali gradić postaje velika pozornica je 11. kolovoz, a manifestacija će trajati cijelog vikenda, do 13. kolovoza.

Sva tri dana su ispunjena bogatim sadržajem, a čast da bude prva stavka, barem kad se gleda vremenski raspored ove posebne manifestacije, pripala je Udruzi Vinogradara sveti Martin koji imaju svoju gastro ponudu u Malom parku s početkom u 18 sati uz glazbeni pratnju Tamburaši Učitelji. Kad već govorimo o glazbenoj ponudi, Ulica nad Zidom od 21 sat ugošćuje Gadjo Manouche, Karaoke p4 by Kvart te DJ Ivana Malenicu. Vrijedi spomenuti kako petak nudi i sadržaje za mlađu publiku tako će kod Spomenika hrvatskom jeziku održati ‘Pričam ti priču’ i radionica za klince “Znanje na kvadrat”. Središnji dio prvog dana, dakako je samo otvorenje koje će biti na Gradskom trgu u 21 sat, kad će nastupiti ‘Učiteljice’ uz grupu ‘Vizija band’. Valja napomenuti kako u petak s radom u 18 sati počinju Eko sajam i Lunapark.

Subotnji program počinje vrlo slično, samo ovog puta Udruzi Vinogradara će se pridružiti Tamburaši AS, a na Ulici nad zidom nastupa DJ Jasmin Barbir& Oliver na saksofonu. Također za najmlađe se nastavljaju radionice kod Spomenika hrvatskom jeziku. Vodene atrakcije počinu u 18 sati i to Ratom vodenim balonima u Perivoju M.R, Strozzi, a nastavljaju se sa Slip’n slide-om. Atrij Starog grada ugostit će u subotu Silent party u 23 sata, a prije toga na Gradski trg dolaze Srebrna krila.  

Posljednji dan manifestacije donosi predstavu za djecu u režiji Kazališta Šareni svijet “Tko donosi najbolji dar, ja, zeko ili dimnjačar”, na lokaciji Ulica na zidom gdje će mališani moći dobiti prigodne tetovaže. Naravno, kako je to najavljeno za prva dva dana i u nedjelju će se održati Radionice za klince. Slip’n slide tog dana počinje u 18 sati. Centralni događaj je koncert na Gradskom trgu u 21 sat kada će nastupiti Adastra te nakon njih DJ Mirko.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba