ODGOĐENE SPORTSKE IGRE

Odavanjem počasti branitelju Branku Kosu i druženjem mještana proslavljen Dan Kuršanca

Objavljeno: 05.08.2023. zagorjeinternational

Svetom misom, polaganjem vijenaca te zabavom i druženjem, u Kuršancu kraj Čakovca je u subotu obilježen blagdan Gospe snježne, ujedno Dan Kuršanca. Pritom je proslavljen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Misno slavlje u kapeli Gospe snježne predvodio je župnik župe sv. Nikole biskupa Novo Selo na Dravi vlč. Ivan Munđar, a nakon mise polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, odana je počast poginulom hrvatskom branitelju Branku Kosu na tamošnjem spomen-obilježju.

Počast su odali članovi njegove obitelji, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Kuršanec Siniša Kregar, članovi DVD-a Kuršanec, predstavnici udruga koje djeluju na kuršanečkom području i brojni mještani, a molitvu za sve poginule branitelje predvodio je vlč. Munđar.

U ime Grada, mještanima je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te Dan Kuršanca čestitala čakovečka gradonačelnica, prilikom okupljanja u tamošnjem društvenom domu. Iskoristila je priliku da se osvrne na nekoliko pokrenutih projekata, a kao najvažniji najavila dogradnju Osnovne škole Kuršanec i izgradnju nove sportske dvorane.

S nekoliko riječi mještanima se obratio i domaćin, predsjednik Mjesnog odbora, zahvalio gradonačelnici na dolasku i zajedničkoj proslavi dana Kuršanca s mještanima, te pohvalio suradnju na visokom nivou koja će pridonijeti napretku mjesta.

Druženje je nastavljeno u šatoru postavljenom uz društveni dom, a zbog kišnog vremena odgođene su najavljene sportske igre.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba