Podravkin novi proizvod zbog jednog sastojka smanjuje stres

Na tržište izašla nova Vegeta

Objavljeno: 28.07.2023. zagorjeinternational

Podravka je na tržište izbacila novu Vegetu, potpuno drugačiju od svih začina i dodataka jelima na tržištu, piše Danica.

Riječ je o Vegeti sa spirulinom, čudesnom modrozelenom algom koju zbog svojih svojstava nazivaju i hranom 21. stoljeća. U novoj Vegeti ne koriste se nikakvi pojačivači okusa, a sastoji se samo od prirodnih sastojaka, na primjer 35 posto sušenog povrća gdje su uključeni mrkva, luk, pastrnjak, krumpir, rajčica, poriluk, celer, paprika, peršinov list.

Osim sušenog povrća, glavni sastojak je spirulina u prahu koja čini 10 posto sastava, đumbir, korijander, ljupčac, crni papar, češnjak, ekstra djevičansko maslinovo ulje i morska sol.

Vegeta & spirulina premijerno je predstavljena lani u limited edition seriji povodom 75. rođendana Podravke, sada se počela pojavljivati i u dućanima. Spirulinu zovu superalgom zbog snažnih antioksidansa i ima velikih detoksikacijskih svojstava.

Istraživanja su pokazala da potiče eliminaciju toksina i ostalih nečistoća koje se nalaze u krvotoku, utvrđeno je i kako ima značajno protuupalno djelovanje zbog čega je dobra u prevenciji kroničnih upalnih bolesti poput reumatoidnog artritisa.

Stručnjaci tvrde i da spirulina pomaže u smanjenju razine hormona stresa koji povećava rizik od nastanka niza bolesti, uključujući bolesti kardiovaskularnog sustava i različite vrste raka, a često ga koriste i osobe koje žele smršaviti.

Ima velik udio proteina, vitamina i minerala te daje potrebnu energiju, a ne sadrži šećere i ugljikohidrate. Spirulina je i popularni dodatak prehrani koji se uzima prije treninga jer poboljšava izdržljivost i uklanja umor.

Za razliku od klasične Vegete koja je žuta, Vegeta sa spirulinom je zelena s mirisom povrća i algi, no bitno je pridržavati se doziranja jer nije dobro pretjerivati s ničime pa tako ni s ovim začinom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba