Do posljednjeg trenutka bio je spreman pomoći drugima

TRAGEDIJA ZA TRAGEDIJOM:  Gradonačelnik požurio na mjesto nesreće, srušio se i preminuo

Objavljeno: 19.07.2023. zagorjeinternational

Gradonačelnik njemačkog Aidenbacha (okrug Passau) Karl Obermeier (CSU) preminuo je u ponedjeljak navečer od srčanog udara nakon što je stigao na mjesto gdje je teško ozlijeđen 9-godišnji dječak, prenosi Fenix magazin.

Prema policijskom priopćenju, devetogodišnji dječak teško je ozlijeđen nakon što je pao kroz krovni prozor. Gradonačelnik Obermeier (68) je požurio na mjesto nesreće kao što uvijek radi kad se dogodi veća nesreća. Kad je stigao na mjesto nesreće ustanovio je kako je dječak teško ozlijeđen, ali već mu je pomagala hitna pomoć te je bio izvan životne opasnosti.

Kad je spašavanje djeteta završio, gradonačelnik se srušio na tlo. Preminuo je u vozilu hitne pomoći na putu do bolnice. Uzrok smrti je, kako su naveli liječnici, akutni srčani udar, prenosi Slobodna Dalmacija.

Političar CSU-a Karl Obermeier bio je na dužnosti 15 godina. Zamjenik gradonačelnika Aidenbacha rekao je da je bio pun energije i elana za akciju do samog kraja. Tijekom svog mandata dao je veliki doprinos zajednici, između ostalog, oduševio je kad je napisao javno pismo bavarskom premijeru Markusu Söderu kako bi ga zamolio da zaustavi “birokracijsko ludilo” u svojoj saveznoj zemlji.

No, iznad svega, pišu njemački mediji, odlikovala ga je njegova spremnost da pomogne drugima što je činio do posljednjeg trenutka. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba