Nakon pogibelji dvoje muškaraca nevrijeme odnijelo i treći život

STRAŠNO: Oluja koja je poharala Zagreb i okolicu, nastavila svoj put uništenja po Slavoniji

Objavljeno: 19.07.2023. zagorjeinternational

Snažno nevrijeme koje je danas pogodilo Zagreb i okolicu, pri čemu su poginula dva muškarca, a više je ljudi ozlijeđeno, nastavilo je dalje prema istoku. Tako je prošlo i kroz Slavonski Brod te i ondje napravilo štetu. Nakon prvih jačih udara vjetra na širem području Slavonskog Broda nestalo je električne energije, a pod udarima orkanskog vjetra letjeli su krovovi sa stambenih i gospodarskih objekata. Na prometnice su pala brojna stabla, a zbog urušenih stabala stradali su i brojni automobili.

Građani su odmah po prestanku nevremena izašli i započeli sanaciju šteta, prvenstveno na stambenim objektima. U općini Cernik poginula je jedna osoba.

– Sin i ja smo bili u autu kada nas je odjednom zahvatilo nevrijeme, uspjeli smo se sakriti u jednu trgovinu koja nam je bila usput. Imam 30 godina, do sada nikada ranije nisam vidjela ovako nešto, toliku silinu. Dijete mi se rasplakalo od straha, a ni meni nije bilo svejedno. Vjetar je nosio veliki metalni kontejner preko avenije, a ulicom su letjeli crjepovi s kuća i dijelovi stabala. Izgledalo je kao da je nadomak do tornada – ispričala je za Index Laura iz Slavonskog Broda.

Olujno nevrijeme poharalo je danas poslijepodne Lipik, Pakrac i Garešnicu, javlja Moj Portal. Najviše štete pretrpio je Lipik gdje je krov s jedne zgrade odletio ispred restorana Nada, urušio se krov Lipik Glasa, a vjetar je doslovno počupao više desetaka stabala u lipičkom parku, ali i ostalim dijelovima grada. Stabla su padala po prometnicama i automobilima, a materijalna šteta je ogromna.- Lipik je rasturen. Srušeno je tridesetak stabala u parku, 50-ak u gradu, a vjetar je odnio i nekoliko krovova. Ova oluja je izgledala poput one u Čazmi kada je uništeno pola grada – rekao je jedan Lipičanin.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba