Novomarofski Bibliobus predstavljen na danu otvorenih vrata EU projekata

Gost, putopisac Damir Vujnovac, održao zanimljivo predavanje i radionicu za djecu

Objavljeno: 07.07.2023. zagorjeinternational

Ovih je dana mnogobrojnim aktivnostima obilježena 10. obljetnica pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji. Jednu od aktivnosti u sklopu nacionalnog programa obilježavanja ove obljetnice upriličila je Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof organiziravši događanje “Knjiga do kućnog praga” u sklopu Dana otvorenih vrata EU projekata.

Gost ovog događanja održanog u Kulturnom centru “Ivan Rabuzin“ u Novom Marofu bio je poznati varaždinski putopisac Damir Vujnovac koji je kroz zanimljivo predavanje i radionicu za djecu predstavio najznačajnije europske gradove te njihove specifičnosti. Kako je tema dana članstvo u Europskoj uniji, Damir Vujnovac odgovarao je prisutnima na brojna pitanja o članstvu Hrvatske u EU.

Osim toga, zaposlenici knjižnice predstavili su svoj novi bibliobus koji je s vožnjom krenuo 3. srpnja te su upisivali nove članove u pokretnu knjižnicu, a zainteresiranim stanovnicima pružane su sve informacije o aktivnostima i vožnji pokretne knjižnice te njenim stajalištima i vremenu vožnje.

Pokretna knjižnica nabavljena je u sklopu projekta “Čitanje na kotačima” koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba