Dvoje je vozilo bez važećih dozvola, treći je kod sebe imao cijelu ‘ljekarnu’, a četvrti…

U Lugu Zabočkom u 14 sati napuhao 2,59

Objavljeno: 05.07.2023. zagorjeinternational

Policijski službenici PU KZ u utorak su imali pune ruke posla. Naime, najprije su oko 10.30 sati u Gubaševu zaustavili 38-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim vozilom za vrijeme isteka važenja vozačke dozvole i odbio je testiranje na droge. Protiv njega je podnijet Optužni prijedlog Općinskom sudu u Zlataru zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Oko 13 sati doveden je na sud gdje je rješenjem kažnjen sa 708 eura te zabranom upravljanja motornim vozilom ‘B’ kategorije u trajanju od dva mjeseca.

Potom, oko 14 sati u Stubičkim Toplicama zaustavljen je 32-godišnji vozač koji je upravljao teretnim vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta i isto tako nije koristio sigurnosni pojas te nije imao kod sebe osobnu iskaznicu. 32-godišnjak, za kojeg je utvrđeno kako je višestruki počinitelj prometnih prekršaja, je uhićen i protiv njega je podnijet optužni prijedlog Općinskom sudu u Zlataru zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici. 32-godišnjak je doveden na sud gdje je rješenjem kažnjen s 1550 eura.

Nadalje, oko 14 sati u Lugu Zabočkom, policijski službenici zaustavili su 57-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim vozilom s 2,59 promila alkohola u organizmu, kojem je ukinuta vozačka dozvola, upravljao je vozilom za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom, pod istekom roka važenja prometne dozvole i nije koristio sigurnosni pojas.

Vozač je uhićen i protiv vozača slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te će danas biti doveden na sud.

Također, u Gornjem Maclju, jučer, oko 14 sati, tijekom nadzora prometa, policijski službenici za kompenzacijske mjere zaustavili su 39-godišnjeg vozača osobnog vozila koji je tijekom nadzora predao 0,5 grama kokaina i 11 tableta ecstasy-a, navedena droga je oduzeta 39-godišnjem državljaninu Španjolske. Zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, vozaču je prekršajnim nalogom izrečena novčana kazna u iznosu 663,61 eura te je platio novčanu kaznu u iznosu dvije trećine izrečene kazne. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba