Odličan program za darovite učenike

Učenje kroz igru i istraživanje – pogledajte kako je bilo na NTC kampu

Objavljeno: 01.07.2023. zagorjeinternational

U organizaciji Društva Naša djeca Radoboj i Nikola Tesla Centar (NTC)  te uz potporu Općine Radoboj u Radoboju je i ove godine organiziran NTC kamp u prirodi za darovite učenike iz Krapinsko – zagorske županije. 

Ovom kampu potporu je dala i Krapinsko – zagorska županija koja je i sufinancirala boravak djece u Kampu, a osim Županije, boravak djece u kampu sufinancirali su i gradovi i općine za djecu sa svojeg područja. Provedbi kampa za darovite učenike pomogle su i osnovne škole koje su predložile darovite učenike koji su željeli sudjelovati u kampu. U ovom kampu sudjelovalo je 32 učenika trećih i četvrtih razreda iz 12 gradova i općina. 

U radu NTC kampa za darovite primjenjivao se NTC sustav učenja autora dr. Ranka Rajovića, dugogodišnjeg člana Odbora svjetske MENSE za rad s darovitom djecom i suradnika UNICEF-a za rani razvoj djece. NTC program se uspješno primjenjuje u 18 država Europe, jedna od njih je i Hrvatska, a Radoboj je jedino mjesto u Hrvatskoj u kojem NTC kamp provodi.

Svojim prepoznatljivim programom, autor NTC programa dr. Ranko Rajović i predavači NTC tima, omogućavaju djeci učenje kroz igru i istraživanje. Cilj ovog programa je poticati kod djece razvoj vještina, znanja i emocija koje se u svakodnevnom životnom ritmu usporeno razvijaju ili sasvim zapostavljaju, a NTC tim je vrlo senzibilan za potrebe darovite djece koja u našem školskom sustavu ne dobivaju mnogo pažnje i potpore.

Osim ovotjednog NTC kampa za darovitu djecu i u naredna dva tjedna održavaju se kampovi za svu zainteresiranu djecu od 6 – 12 godina u trajanju od ponedjeljka do petka.  Iako su prvotno planirana dva kampa, zbog velike zainteresiranosti djece organizatori su odlučili provesti još jedan NTC kamp. NTC kamp se inače održava u novoizgrađenom Planinarskom domu u Radoboju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba