U sklopu ovogodišnjeg 21. izdanja pripremljene su dvije radionice

PRIJAVITE SE! TFF sprema odlične radionice za klince, bit će super – dođi i ti!

Objavljeno: 01.07.2023. zagorjeinternational

Tabor film festival ni ove godine nije zaboravio na one najmlađe pa je u sklopu ovogodišnjeg 21. izdanja pripremio dvije radionice kroz koje će polaznici moći svašta novo naučiti o sedmoj umjetnosti, ali i osvojiti nagrade. Cijena ulaznica je 20 eura, a radionice od po 90 minuta održat će se u subotu i nedjelju među tragičnim taborskim zidinama.

Prva je na redu radionica ‘Pripremi svoj filmski projekt’ kroz koju će polaznici radionice naučiti kako probuditi vlastitu kreativnost kroz niz zanimljivih zadataka te kako kroz te zadatke pripremiti filmski projekt za snimanje. Na kraju radionice imati će tekstualne i video materijale s kojima će moći krenuti u realizaciju filmskog projekta.

Aktivnosti projekta:

 • Međusobno upoznavanje kroz diskusiju o filmskim rodovima i žanrovima
 • Osmišljavanje log linea i sinopsisa 
 • Upotreba ChatGTP a za poticanje kreativnosti i razvoja autorske ideje te za pisanje dijaloga 
 • Izrada video mood boarda – snimanje vlastitim mobitelom – aktivacija manualnog snimanja u pro modeu, upotreba elemenata ekspozicije
 • Montiranje video mood boarda na bespalatnim digitalnim programima za montažu
 • Analiza i prezentacija kreiranog sadržaja

– Srednjoškolci prolaze kroz mnoštvo edukativnih sadržaja i zasigurno im pod takvim utjecajem na pamet padaju razne ideje za film. Ipak, ponekad je možda najteže početi. Ova radionica pomoći će ti da imaš dojmljivi početak svog filmskog projekta. Istraživati ćemo tvoju autorsku ideju kroz niz praktičnih zadataka i čak nećemo bježati od upotrebe umjetne inteligencije, jer je moramo naučiti koristiti na konstruktivan način. Dođi i kreni sa svojim filmom – pozivaju organizatori TFF-a.

U nedjelju 9. srpnja, najboljoj ideji koja nastane na eadionicama dodijelit će se nagrada – besplatno kupanje u Termama – TFF sponzoru. Ulaznica za cijelu obitelj tog dana iznosi iznosi 20 eura!

Te će se nedjelje održati radionica za osnovnoškolce ‘Ostvari svoj ljetni filmski san’ kroz koju će polaznici radionice kroz niz kreativnih vježbi proučavati filmska izražajna sredstva služeći se pritom vlastitim mobitelom. Na kraju radionice polaznici će imati realiziran autorski video.

Aktivnosti radionice:

 • Međusobno upoznavanje kroz filmski jezik 
 • Upoznavanje s elementima ekspozicije u pro modu na mobitelu i fotoaparatu
 • Osmišljavanje log linea te sinopsisa
 • Snimanje prema dogovorenom konceptu uz upotrebu različitih filmskih planova i rakursa 
 • Montiranje na mobitelu u besplatnim digitalnim programima
 • Analiza i prezentacija snimljenih videa

– Ljeto je za školarce opušteni period unutar kojeg tragaju za svojim inspiracijama. Ekipa, dođite na našu filmsku radionicu i predočite svoja razmišljanja u video formu s kojom možete možda usavršiti i svoj autorski stil videa na društvenim mrežama. Zaigrajmo se proučavajući filmsku strukturu koja otkriva bezbroj mogućnosti za vizualno izražavanje – pozivaju iz TFF-a. Prije radionice, za inspiraciju, djeca će prisustvovati lutkarskoj predstavi o legendama Velikog Tabora, a nakon što radionica završi tu je i slatka okrijepa.

Prijave za obje radionice obavezne su na [email protected] zbog ograničenog broja mogućih polaznika!

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba