Općina Lobor čini sve kako bi smanjila iseljavanje i povećala broj svojih mještana

Mladim obiteljima osigurana bespovratna sredstva za rješavanje stambenog pitanja

Objavljeno: 21.06.2023. zagorjeinternational

Općina Lobor raspisala je javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u 2023. godini s ciljem poticanja rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji. Poziv se provodi u skladu s uvjetima utvrđenim u Odluci o mjerama, kriterijima i postupcima za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na području Općine Lobor, s fokusom na demografsku obnovu, smanjenje iseljavanja i povećanje broja stanovnika na području Općine.

Mjere kojima se potiče rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji uključuju sufinanciranje gradnje obiteljske kuće, sufinanciranje kupnje obiteljske kuće ili stana odnosno sufinanciranje kamate stambenih kredita te financijsku pomoć za poboljšanje kvalitete stanovanja rekonstrukcijom obiteljskih kuća.

– Javni poziv namijenjen je mladim obiteljima koje nemaju drugi stan, obiteljsku kuću, kuću za odmor ili sličan objekt pogodan za stanovanje. Također, prvi put stjecanjem vlasništva nad nekretninom ili gradnjom/rekonstrukcijom vlastitog objekta, mlade obitelji mogu rješavati svoje stambeno pitanje. Ovdje se također uključuju i jednoroditeljske obitelji i samohrani roditelji – pojašnjava načelnica Općine Lobor Ljubica Jembrih.

Prijaviti se mogu fizičke osobe, državljani Republike Hrvatske, strani državljani kao i osoba bez državljanstva, a koje se namjeravaju trajno nastaniti na području Općine Lobor radi rješavanja svog stambenog pitanja.

– Rok za dostavu zahtjeva je 29. rujna 2023. godine, ili do trenutka objave obavijesti o iskorištenosti raspoloživih sredstava i zatvaranja Javnog poziva, ovisno koji uvjet prije nastupi. Ako se raspoloživa sredstva iskoriste prije navedenog roka, obavijest o iskorištenosti i zatvaranju Javnog poziva bit će objavljena na mrežnoj stranici Općine Lobor – naglasila je načelnica dodajući da je ukupan iznos raspoloživih sredstava 13.300 eura.

Zahtjevi se mogu dostaviti osobno ili putem pošte na adresu Općine Lobor, a svi podnositelji bit će obaviješteni o rezultatima natječaja putem pisane obavijesti koja će im biti dostavljena na adresu navedenu u zahtjevu.

– Općina Lobor poziva sve zainteresirane mlade obitelji da iskoriste priliku za rješavanje svog stambenog pitanja – rekla je na kraju Jembrih. Svi zainteresirani mogu dobiti više informacija preko službene web stranice Općine Lobor ili mogu zvati osobno u Općinu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba