Priveden je i na sud gdje je kažnjen s preko 900 eura

Zagorski policajci sinoć uhitili Indijca (26) u Zlataru

Objavljeno: 19.06.2023.

Na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska tijekom proteklog vikenda utvrđen je ukupno 51 prometni prekršaj od čega su četiri prekršaja bila zbog nepropisne brzine kretanja vozila, 23 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, pet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom voženje i 13 ostalih prekršaja u prometu.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena u sinoć, oko 00,20 sati, u Zlataru, kod 26-godišnjeg državljana Indije koji je osobnim automobilom upravljao pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,96 promila te je temeljem Prekršajnog zakona uhićen. Protiv 26-godišnjaka podnijet je Optužni prijedlog Općinskom sudu u Zlataru, priveden je na sud gdje je rješenjem kažnjen s 929,06 eura te zabranom upravljanja motornim vozilom B kategorije na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od dva mjeseca.

Najveća utvrđena nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena je protekle subote, na A2 u visini Stubičke Slatine od 188 kilometara na sat na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 kilometara na sat pa je vozaču je naplaćena novčana kazna.

Za izdvojiti su još dva vozača koji su vozilima upravljali sa većim količinama alkohola u organizmu i to u Poznanovcu sa 1,65 promila i Mariji Bistrici sa 1,76 promila alkohola u organizmu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba