Župan Stričak obišao Osnovnu školu u Ludbregu i nazočio potpisivanju još jednog ugovora za izvođenje radova na njenoj obnovi

“U ovu je školu u posljednje dvije godine uloženo preko 880.000 eura, ali učenici to opravdavaju”

Objavljeno: 13.06.2023. zagorjeinternational

Osnovnu školu u Ludbregu posjetio je varaždinski župan Anđelko Stričak koji je tom prilikom nazočio potpisivanju ugovora za izvođenje radova na obnovi škole, vrijednog 255.000 eura, a nakon potpisivanja ugovora otvorena je i nova informatička učionica u čije je opremanje uloženo 59.000 eura.

Uz župana Stričaka svečanosti su nazočili i gradonačelnik Grada Ludbrega Dubravko Bilić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Ludbrega Darko Jagić, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek, ravnatelj Osnovne škole Ludbreg Tihomir Horvat, županijska vijećnica Brankica Kovaček, članovi Gradskog vijeća Grada Ludbrega, članovi Školskog odbora, predstavnici izvođača radova, Alen Sabol iz tvrtke Oprema-PIT d.o.o. te djelatnici škole.

Nastavak

Župan Stričak je naglasio kako je u prvoj polovici ovog mandata odnosno u protekle dvije godine u Osnovnu školu u Ludbregu uloženo preko 880.000 eura odnosno 6,65 milijuna kuna.

 Prošle godine su obnovljene sve elektro instalacije i sada nastavljamo s unutarnjim uređenjem. Zajedno s Gradom Ludbregom provodimo program “Lori” i također sufinanciramo određene programe poput prehrane učenika, sudjelujemo u programu pomoćnika u nastavi te u programu produženog boravka. U svim tim programima sudjelujemo kako bi naši učenici imali što bolje obrazovanje, da bi imali informaciju više odnosno da bi bili upoznati sa svim događanjima u današnjem svijetu koji se ubrzano razvija – naglasio je župan.

Župan Stričak je pritom naglasio da je ove godine investirano u desetak takvih učionica širom Varaždinske županije.

-Pojedinačno možda to izgledaju kao manje investicije ali kada se sve skupa zbroji samo je u OŠ Ludbreg u dvije godine uloženo preko 880.000 eura odnosno preko 6,65 milijuna kuna iz županijskog proračuna. Naravno da se radi o velikim sredstvima, ali naši učenici ta uložena sredstva opravdavaju – istaknuo je župan dodavši kako su najbolji primjer mnoge osvojene medalje.

Podsjetimo kako su uređene informatičke učionice u OŠ Novi Marof, Elektrostrojarskoj školi, Srednjoj strukovnoj školi, Graditeljskoj, prirodoslovnoj i rudarskoj školi te u Srednjoj školi Ludbreg.

Ravnatelj Osnovne škole Tihomir Horvat je u svom obraćanju rekao kako će se u školskim  učionicama te školskom hodniku skinuti stari sloj boje te će se svi zidovi ponovo obojati.

Ugodnije mjesto

-Parket se treba kompletno pobrusiti i lakirati, a u sanitarnim čvorovima potrebno je zamijeniti pločice. Također ćemo zamijeniti kompletnu unutarnju stolariju na svim učionicama. Inače, zahvaljujem se Varaždinskoj županiji na pomoći i financiranju. Ovo je zaista velika investicija za nas. Škola čeka obnovu već neko vrijeme i sada smo došli na red. Obnovom će škola svakako postati ugodnije mjesto za naše učenike i za njihov boravak u školi – rekao je ravnatelj Horvat.

Gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić zahvalio je županu Stričaku i Županiji na dodatnom ulaganju i poboljšanju obrazovnih uvjeta ludbreške osnovne škole.

-Za nas je ovo vrlo važna investicija s obzirom na ono što mi kao Grad radimo da obrazovanje u Ludbregu bude na najvišoj razini i s ovom investicijom sigurno će se ispuniti svi uvjeti da tako i bude – rekao je Bilić.

Uz to je naglasio kako vjeruje da će i učitelji dodatno biti motivirani i da će znati iskoristiti prednosti suvremenih tehnologija koje se već godinama ulažu preko raznih projekata, a sve s ciljem kako bi djeca imala najbolje uvjete za obrazovanje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba