Prvi muzej u Hrvatskoj s Erasmus akreditacijom

PROJEKT MOBILNOSTI: Muzej grada Pregrade u Portugalu na tečaju “Soft Skills for Teaching Techniques“

Objavljeno: 08.06.2023. zagorjeinternational

Muzej grada Pregrade od 2021. godine nositelj je Erasmus akreditacije u području obrazovanja odraslih. Riječ je o prvome muzeju u Hrvatskoj kojemu je odobrena Erasmus akreditacija, a v.d. ravnatelja muzeja dr. sc. Davor Špoljar izabran je od strane Agencije za mobilnost i programe Europske unije za Erasmus ambasadora za Hrvatsku. 

Muzej je koordinator konzorcija, u kojem još sudjeluju Općinska knjižnica Krapinske Toplice, Gradska knjižnica Pregrada, Muzej Radboa iz Radoboja i Udruga Kajkaviana – Društvo za prikupljanje, čuvanje i promicanje hrvatske kajkavske baštine iz Donje Stubice.

Erasmus akreditacija alat je za organizacije aktivne u području obrazovanja odraslih, strukovnog obrazovanja i osposobljavanja i školskog obrazovanja, koje se žele uključiti u prekograničnu razmjenu i suradnju. Dodjelom Erasmus akreditacije potvrđuje se da je podnositelj zahtjeva izradio plan za provedbu visokokvalitetnih aktivnosti mobilnosti u okviru razvoja svoje organizacije.

Po odobrenoj Erasmus akreditaciji u veljači 2021. godine, Muzej grada Pregrade je u suradnji s Udrugom Kajkaviana pripremio projektni prijedlog koji je potom prijavljen na Poziv na dostavu projektnih prijedloga. U projektu sudjeluju Muzej grada Pregrade i Udruga Kajkaviana, a u sklopu projekta planirane su četiri mobilnosti prema modelu strukturiranih tečajeva. Projekt je odobren krajem srpnja 2021. te je za njegovu provedbu Agencija za mobilnost i programe EU odobrila 8240 eura, a projekt traje od 1. rujna 2021. do 31. kolovoza 2023. Tijekom 2022. godine realizirane su ukupno tri mobilnosti po modelu strukturiranih tečajeva u inozemstvu u kojima su sudjelovale članice Udruge Kajkaviana iz Donje Stubice. 

Djelatnica Muzeja grada Pregrade Lucija Vrhovski je od 21. do 26. svibnja sudjelovala na mobilnosti u Portu u Portugalu po modelu strukturiranog tečaja pod nazivom “Soft Skills for Teaching Techniques“. Tečaj je obuhvaćao teorijski i praktični dio, a za cilj je imao poboljšanje komunikacijskih vještina, prepoznavanje dinamike skupine, rješavanje konflikata na konstruktivan način, poboljšati razumijevanje i komunikaciju unutar svoje radne okoline te poboljšanje vještina za uspješno prezentiranje usmenim putem. Tečaj je okupio sudionike iz Njemačke, Estonije, Mađarske, Španjolske, Italije, Srbije i Hrvatske što je omogućilo dodatnu razmjenu iskustava, mišljenja, kao i kulturoloških sličnosti i razlika.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba