Tako neodoljive, a potencijalno opasne

Mnogi su nakon kupovine jagoda na štandovima požalili, dobili su proljev i grlobolju – zna se i zašto 

Objavljeno: 08.06.2023. zagorjeinternational

Mnogo je građana prijavilo probleme sa zdravljem nakon što su ‘isprobali’ ovogodišnje domaće urode jagoda, a neki od češćih su osip, proljev i glavobolje. Uzrok tome su vrlo vjerojatno pesticidi koji se koriste za tretiranje nasada, piše Večernji list.

Svoja su iskustva brojni kupci podijelili i na društvenim mrežama, a kako su pisali, iskustva nisu bila nimalo ugodna.

– Prije nešto više od mjesec dana kupio sam vrgoračke jagode u jednom OPG-u u jednom splitskom trgovačkom centru. Oprao sam ih i konzumirao, nedugo nakon toga osjetio sam neugodno žarenje u grlu i osjećaj kao da me nešto hoće zadaviti. Odmah sam otišao u WC, grgljao vodu i ispirao grlo. No ništa nije pomoglo. Otišao sam kući i nastavio ispiranje vodom u kojoj je dodan ocat i soda bikarbona. To mi je malo ublažilo simptome. Sutradan sam išao kod obiteljske liječnice i ona mi je rekla da su se ona i suprug također otrovali jagodama jer su iste najviše tretirane pesticidima da postignu što bolji komercijalni efekt. Ja sam 25 dana imao grlobolju i neko vrijeme proljev. Učinimo sve da smanjimo što više utjecaj pesticida na voće i povrće jer je to atak na naše zdravlje – napisao je jedan korisnik Facebooka, prenosi Slobodna Dalmacija.

– Mi smo završili sa sinom na Hitnoj zbog iste stvari. Nakon nekog vrimena jeo je domaće i ništa. Da je alergija na jagode ponovila bi se reakcija. Sramotno što se sve radi zbog zarade – dodao je drugi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba