Nikad prežaljeni košarkaški Mozart

Na današnji dan 1993. godine poginuo je Dražen Petrović 

Objavljeno: 07.06.2023. zagorjeinternational

Na današnji dan, 7. lipnja 1993. godine, u prometnoj nesreći na autocesti kod njemačkog grada Ingolstadta, poginuo je Dražen Petrović. Samo dan ranije je nastupao u dresu hrvatske košarkaške reprezentacije na kvalifikacijskom turniru za europsko prvenstvo u Wroclawu.

Petrović je rođen 22. listopada 1964. godine u Šibeniku gdje je proveo djetinjstvo, a košarku je zavolio preko brata Aleksandra koji je igrao u KK Šibenka. Njegova strast ubrzo je prerasla u fanatičnu odanost igri, a iako je mnogo vremena provodio igrajući košarku s prijateljima na lokalnom igralištu, nije mu bilo teško samome vježbati. 

Puno puta je sate i sate proveo sam na tom istom igralištu, a zbog želje za neprekidnim usavršavanjem, Dražen je budio respekt svojih suigrača, trenera i mnogobrojnih navijača. Njegov ozbiljni pristup igri mnogo puta je bio skriven iza velikog i iskrenog osmjeha u kojem su svi uživali.

Petrović je ubrzo postao vođa na terenu, te je svojom požrtvovnošću pokazao put kako treba nadigrati protivničku momčad. Kroz svoje nepogrešive izvedbe u dresovima Šibenke i Cibone, Dražen je promovirao Hrvatsku košarku na međunarodnom planu, te je vrlo brzo postao poznat pod nadimkom košarkaški Mozart.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba