Klauzura HDZ-a za grad Ludbreg i općine Trnovec Bartolovečki, Sveti Đurđ, Jalžabet, Martijanec te Veliki i Mali Bukovec

Stričak: Samo u istočni dio županije investiramo 100 milijuna eura

Objavljeno: 05.06.2023. zagorjeinternational

U prepunom Društvenom domu u Svetom Đurđu u petak je održana još jedna mini klauzura Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije, ovoga puta za područje istočnog dijela županije koji obuhvaća gradsku organizaciju stranke u Ludbregu te općinske organizacije iz Velikog i Malog Bukovca, Svetog Đurđa, Martijanca, Jalžabeta i Trnovca Bartolovečkog.

Sa skupa je poslana jasna poruka da nikada nije bilo više investicija na području Varaždinske županije otkada je odgovornost za vođenje županije dobio HDZ s koalicijskim partnerima HSLS-om, HSU-om, HNS-om i nezavisnom listom Ivan Čehok, na čelu sa županom Anđelkom Stričakom. Tako je samo na prostoru istočnog dijela županije, koji obuhvaća Ludbreg i spomenute općine, uloženo ili se ulaže  gotovo 100 milijuna eura. 

Dobre brojke 

Varaždinski župan i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Anđelko Stričak poručio je da svi zajedno mogu biti ponosni na ovakve rezultate i brojke, ali i da se uvijek i svugdje bitno prisjetiti onih koji su branili i obranili našu domovinu, a isto tako i svih onih koji su gradili kraj u kojem živimo, a samim time i Varaždinsku županiju i Hrvatsku. 

– Uvijek je poželjno prisjetiti se svih koji su gradili ovaj kraj, a isto tako branitelja koji su dali najviše kod stvaranja naše domovine. Zahvaliti im se na svemu tome te nastaviti raditi na boljitku svih naših građana – poručio je Stričak.

Naglasio je kao bitno stalno imati dijalog sa svim političkim opcijama, posebno s koalicijskim partnerima jer se time gradi međusobno povjerenje, ali i povjerenje prema biračima. 

– Potrebno je svakoga i sve uvažavati, održavati dijalog sa svima, a naročito s našim koalicijskim partnerima. Na taj način gradimo povjerenje između političkih aktera, a samim  time i birača. Jedino rezultatima možemo opravdati dano nam povjerenje, a ti rezultati su vidljivi na svakom koraku širom županije. Kada se uzme samo istočni dio županije, realizirano je, provodi se odnosno u fazi pripreme su investicije vrijednosti preko 100 milijuna eura – kazao je Stričak.

– Upravo ti rezultati nam daju razloga za optimizam, odnosno stvaranje bolje budućnost za sve naše sugrađane – dodao je na kraju Stričak. 

Predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić, koji je predsjedao klauzurom, naglasio je kako je stranka krenula s pripremama za dvije naredne godine te čak četiri izborna ciklusa koji slijede u periodu 2024./25.

Predsjednica Općinske organizacije HDZ-a Sveti Đurđ, Ivana Bedeković, rekla je da ta organizacija svoje aktivnosti provodi kroz odličnu kombinaciju zrelosti i mladenačkog duha, što će se neminovno na narednim izborima pokazati kroz bolji rezultat u odnosu na posljednje izbore.

Predsjednik Gradske organizacije Ludbreg, Goran Križanić, kazao je kako je HDZ u Gradskom vijeću predvodnik opozicije i kako u svom radu ukazuju na brojne probleme koji tište građane tog grada, ali i da kroz konstruktivne prijedloge nude rješenja problema građana.

Velike investicije 

Ivana Šafarek u ime HDZ-a Općine Mali Bukovec te Dražen Đurašin, predsjednik HDZ-a Veliki Bukovec, naglasili su velike projekte koji su uz suradnju s Varaždinskom županijom provode na području tih Općina. Što se tiče Malog Bukovca, naglašen je projekt Bukotermal vrijedan više desetaka milijuna eura, kao i izgradnja rotora u Svetom Petru Ludbreškom. Kad je riječ o Velikom Bukovcu, u sjećanju je još uvijek velika elementarna nepogoda koja je pogodila taj kraj prije godinu dana, ali i brza reakcija varaždinskog župana te resornog ministarstva zahvaljujući čemu su osigurani milijunski iznosi za nadoknadu šteta.

Dubravko Besek koji vodi HDZ u Općini Martijanec istaknuo je više od 300.000 eura  investicija na području te općine, dok je Ivan Sušec iz Trnovca Bartolovečkog također naglasio velika ulaganja na području te općine koji iznose gotovo 600.000 eura.

Glavni tajnik Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije Alen Runac te saborski zastupnici Damir Habijan, Nadica Dreven Budinski i Siniša Jenkač, složili su se u ocjeni da nikada nije bilo više investicija na području županije te da članovi stranke mogu biti ponosni na te rezultate koji stvaraju bolje uvjete života za sve građane županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba