Petog dana od zadnjeg razbojništva

Policija uhvatila 36-godišnjaka koji je prijeteći nožem opljačkao 10 ljekarni u Zagrebu

Objavljeno: 04.06.2023. AB

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje ukupno deset kaznenih djela razbojništva.
Provedenim opsežnim kriminalističkim istraživanjem su zagrebački policajci potvrdili sumnju da je osumnjičeni muškarac od 21. ožujka pa do 29. svibnja 2023. godine počinio ukupno deset kaznenih djela razbojništva u ljekarnama na području Črnomerca, Dubrave, Maksimira, Medveščaka i Trešnjevke.
Naime, tijekom popodnevnih i večernjih sati je 36-godišnjak, sumnja se, dolazio do ljekarni u kojima bi najčešće zaposlenicima zaprijetio nožem, u jednom slučaju zaprijetio je skalpelom i u jednom slučaju verbalno, nakon čega bi od zaposlenika zatražio da mu predaju novac, što su oni iz straha dijelom i činili dok u nekoliko slučajeva nakon upućenih im prijetnji bi sam otuđio novac. Odmah potom osumnjičeni bi pobjegao iz ljekarni.
Materijalna šteta nastala počinjenjem ovih kaznenih djela iznosi oko 7390 eura.
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su posebno izvješće dostavili Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu dok su 36-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba