Odaberi svoju školu: Izniman interes na štandovima 17 srednjih škola iz Varaždinske županije

“Kvalitetni obrazovni programi privlače i učenike iz drugih županija da upišu upravo jednu od naših škola”

Objavljeno: 01.06.2023. zagorjeinternational

Koju srednju školu upisati i za koje zanimanje se školovati, pitanja su na koja su brojni učenici osnovnih škola i njihovi roditelji odgovore potražili jučer u dvorani Gospodarske škole u Varaždinu. Tamo je započela tradicionalna, 16. po redu kampanja “Odaberi svoju školu”. Svoje obrazovne programe u novoj školskoj godini 2023./24. predstavilo je svih 17 srednjih škola iz Varaždinske županije. Pridružili su im se predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, HGK – Županijske komore Varaždin, Obrtničke komore Varaždinske županije i PU varaždinske.  

– Ovom kampanjom našim učenicima želimo maksimalno približiti programe srednjih škola. Vjerujemo da su učenici iz Varaždina i okolice kroz neposredan kontakt s ravnateljima i djelatnicima škola dobili sve informacije potrebne za odabir budućeg zanimanja, a u sljedećih nekoliko dana to mogu učiniti učenici s područja Novoga Marofa, Ivanca i Ludbrega, jer se kampanja nastavlja u tim gradovima. Iznimno smo ponosni na naš obrazovni sustav koji razvijamo s idejom vodiljom “sustava jednakih šansi”. Kvalitetni obrazovni programi privlače i učenike iz drugih županija da upišu upravo jednu od naših škola – rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec.  

U Varaždinskoj županiji osnovnu školu ove godine završava 1649 učenika.  

– Dobro je što se broj osmaša u županiji ustalio te je na razini prošle godine. Osim toga, tu su mladići i djevojke koji k nama dolaze iz drugih županija. Ove godine se kod nas školuju 752 učenika iz 17 županija. Da bi tako bilo, svake godine morate imati nove upisne programe. Tako ‘Gospodarska škola’ prvi put ove godine upisuje jezičnu gimnaziju, ‘Srednja škola Ivanec’ strojarskog tehničara, ‘Srednja škola Novi Marof’ tehničara za računarstvo, ‘Srednja škola Ludbreg’ elektroinstalatera, a i ‘Glazbena škola’ ide s novim programima – naveo je pročelnik ‘Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport’ Miroslav Huđek.

Kampanja “Odaberi svoju školu” bit će održana danas, od 18 do 20 sati u ‘Osnovnoj školi Novi Marof’. U petak, 2. lipnja, nastavlja se u ‘Srednjoj školi Ivanec’, također od 18 do 20 sati te u istom vremenu bit će održana i u ponedjeljak, 5. lipnja, u ‘Osnovnoj školi Ludbreg’.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba