Županija dodijelila gotovo 82.000 eura za modernizaciju poljoprivredne proizvodnje

KOLAR: Na ovu mjeru možete računati i naredne dvije godine

Objavljeno: 01.06.2023. zagorjeinternational

Krapinsko – zagorska županija dodijelila je 81.796,29 eura vrijedne ugovore korisnicima županijskih potpora na Natječaju za ulaganje u modernizaciju i povećanje konkurentnosti poljoprivrednika u preradi i stavljanje na tržište poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda na području Krapinsko – zagorske županije u 2023. godini.

Kroz natječaj je pristiglo ukupno 25 zahtjeva, a ovom su prilikom dodijeljeni ugovori za 19 odobrenih zahtjeva. Također, zbog potrebe, župan Željko Kolar je donio odluku kojom su se povećala sredstva za 21.796 eura više  nego što je bilo planirano.

OPG Gospodarstvo Ljubić, na čijim je prostorima održana dodjela ugovora, ostvarilo je 5607 eura  za kupnju multimata za prodaju mlijeka i mliječnih proizvoda, a kako je rekao vlasnik Vladimir Ljubić, ovakve su pomoći vrlo važne za poslovanje njegovog gospodarstva. 

– To je novac koji je relativno jednostavno, bez nekakve velike papirologije moguće ostvariti. Mi smo korisnici ove potpore skoro pa u kontinuitetu već dugi niz godina, i moram reći da su nam nekad ta sredstva bila onako jezičac nekakav na vagi, hoćemo opstati – nećemo opstati. Bilo je kritičnih vremena, pa zahvaljujem još jednom u ime svih nas i nadamo se da ćemo ove godine, i idućih godina, i dalje imati na raspolaganju ovu liniju – rekao je Ljubić. 

Župan Kolar zahvalio je poljoprivrednicima što ulažu u povećanje konkurentnosti županijske poljoprivredne proizvodnje.

– Kao županu mi je drago što je bio takav veliki interes i da smo morali povećati sredstva sa 60.000 na 81.000 eura kako bi svi koji su dobili iznad 35 bodova mogli ostvariti ovu potporu. Bitan je kontinuitet. To znači da na ovu mjeru možete računati i naredne dvije godine – poručio je Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba