Drugi krug natječaja Ministarstva unutarnjih poslova RH

DVD-u Kumrovec isporučena nova vatrogasna oprema vrijedna gotovo 22.000 eura

Objavljeno: 01.06.2023. zagorjeinternational

Dobrovoljno vatrogasno društvo Kumrovec sudjelovalo je i u drugom krugu natječaja Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, pa su Društvu tako 10. ožujka, prijavom na natječaj “Jednostavna izravna dodjela bespovratnih financijskih sredstava iz Fonda solidarnosti Europske unije” kroz projekt “Izvanredna nabava nove opreme za potrebe službe spašavanja zbog zamjene uništene, oštećene i rashodovane opreme DVD-a Kumrovec” odobrena financijska sredstva u ukupnom iznosu od 21.298,98 eura.

Zahvaljujući dobivenim sredstvima, DVD je zamijenio oštećenu, uništenu i rashodovanu opremu.

– Zahvaljujemo Europskoj uniji, Ministarstvu unutarnjih poslova, Upravi za europske poslove, međunarodne odnose i Fondove europske unije na dodijeljenim financijskim sredstvima. Zahvaljujemo se tvrtki Vatropromet d.o.o. koja je isporučila opremu, a hvala i voditelju projekta predsjedniku DVD-a Kumrovec Tomislavu Štefanu, te članovima društva koji su pripomogli projektu – poručili su iz DVD-a.

DVD Kumrovec je kroz Fond solidarnosti Europske Unije u prvom krugu natječaja ostvario 44.775,37 eura, te u drugom krugu natječaja 21.298,98 eura, odnosno, DVD je ukupno kroz Fond solidarnosti Europske Unije ostvario 66.074,35 eura bespovratnih sredstava.

– Oprema nam je od iznimnog značaja za operativni rad, ali i uvježbavanje operativnih vatrogasaca. Omogućit će nam daljnje operativno djelovanje u svrhu pružanja pomoći, zaštite i sigurnosti našim mještanima, ali i zaštitu operativnih vatrogasaca na intervencijama – dodali su. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba