Tužitelji podnijeli žalbu na oslobađajuću presudu:

Bivši direktor Piškornice Jozinović nije si smio isplatiti milijunski bonus

Objavljeno: 28.05.2023. zagorjeinternational

Državno odvjetništvo podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu, kojom je bivši direktor Piškornice Mladen Jozinović (43) oslobođen optužbe za nezakonitu isplatu milijunskog bonusa, piše Danica.

Jozinović je, podsjetimo, lani u ožujku nepravomoćno oslobođen optužbe za počinjenje produljenog kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, odnosno isplatu nagrade. No, osuđen je za krivotovorenje diplome Prometnog fakulteta u Zagrebu. Za to je dobio osam mjeseci uvjetnog zatvora.

– Žalba je podnesena zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja jer državno odvjetništvo smatra da je sud neosnovano oslobodio okrivljenika optužbe. Smatramo da je u postupku dokazano da je okrivljenik počinio to kazneno djelo jer je protivno odredbama Zakona o trgovačkim društvima i društvenog ugovora, bez znanja i suglasnosti osnivača, isplatio sebi nagradu veću od 1,4 milijuna kuna – istaknuto je.

U žalbi se predlaže da Visoki kazneni sud Republike Hrvatske ukine presudu i vrati predmet na ponovno suđenje prvostupanjskom sudu. Žalba je podnesena i zbog bitne procesne povrede i odluke o kazni u odnosu na dio presude kojim je okrivljenik oglašen krivim zbog počinjenog kaznenog djela krivotvorenja isprave.

– On je, naime, kod zasnivanja radnog odnosa predao lažnu fakultetsku diplomu kao dokaz završenog fakulteta, iako nikad nije završio fakultet – ističu u Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu.

Mladen Jozinović bio je direktor regionalnog centra za otpad Piškornica kod Koprivnice. Smijenjen je nakon što se doznalo da je sam sebi isplatio više od milijun kuna bonusa za dobar poslovni rezultat, odnosno dovoz desetaka tisuća tona smeća na Piškornicu iz cijele Hrvatske.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba