Pio s tastom u šumi dok su rušili drva

Policajac Štef (37) iz okolice Varaždina zatečen pijan u autu – branio se da nije vozio već da se samo grijao 

Objavljeno: 24.05.2023. zagorjeinternational

U siječnju ove godine se oko 21.40 sati na državnoj cesti D2 zapadno od Varaždina dogodio nesvakidašnji incident. Naime, kako piše Danica.hr., policajac Štef (37) zatečen je pijan u automobilu, no nije vozio već se samo grijao. 

Međutim, njegovi kolege policajci su ga primijetili u automobilu i alkotestirali. 

– Bio sam s tastom u šumi gdje smo rušili drva radi ogrjeva. U jednom momentu otišao sam u auto da se ugrijem, tako da sam upalio motor vozila i zaspao. Onda su policijski službenici pristupili do mene te me alkotestirali. Tijekom dana sam s tastom konzumirao alkoholna pića, tast je u međuvremenu otišao kući, ponovno se trebao vratiti, a ja sam ga čekao, iz tog razloga sam upalio motor zbog hladnoće.  Žao mi je zbog svega, dosad nikad nisam vozio pod utjecajem alkohola – branio se policajac Štef pred sudom. 

Međutim, u presudi se ipak navodi da je upravljao Opelom varaždinske registracije iako je imao alkohola od 1,33 g/kg, što je utvrđeno alkometrom marke Drager. 

Proglašen je krivim te je kažnjen s 500 eura, i to unatoč tome da je zakonom propisano da će se novčanom kaznom od 660 do 1990 eura kazniti za prekršaj vozač ako u krvi ima alkohola od 1,00 g/kg do 1,50 g/kg. Isto tako, sutkinja mu je odlučila zabraniti upravljanje motornim vozilima na jedan mjesec, što je minimalno trajanje zabrane za takav prekršaj.

Inače, Štef je iz okolice Varaždina i radi u Policijskoj upravi zagrebačkoj za plaću od 1100 eura.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba