Direktorica plinare bila je uhićena

Iako se našla u središtu velike afere, ova je tvrtka lani povećala plaće radnicima za oko 26 posto

Objavljeno: 24.05.2023. zagorjeinternational

Plinara istočne Slavonije u 60-postotnom je vlasništvu Vukovarsko – srijemske županije kojom dominira HDZ, a 40-posto udjela drži INA-ina tvrtka ‘Croplin’ na čijem je čelu bio Damir Škugor, bivši direktor Plina i energije u INA-i i zamjenik šefa Nadzornog odbora PiS-a koji je lani uhićen u megaaferi s trgovanjem INA-inim plinom koja je išla preko vukovarskog PiS-a na čijem je čelu bila HDZ-ovka Marija Ratkić koja je nakon afere i uhićenja dala ostavku. 

Unatoč svemu, PiS je lani ostvarila prihode od 27,3 milijuna kuna, što je rast od 35 posto, neto dobit iznosila je 525.500 eura i bila je veća za oko jedan posto, a prosječna neto plaća za 60-ak radnika je s oko 1050 eura, skočila na čak 1330 eura, odnosno, za oko 26 posto, piše Danica.hr.

S druge strane, najveći opskrbljivač plina u državi, tvrtka HEP-plin, prošle je godine imala 153 milijuna eura prihoda uz rast od 111 posto. Neto dobit iznosila je 2,9 milijuna eura i bila je veća za čak 269 posto. I u toj su tvrtki plaće povećane za oko tri posto, a prosjek je iznosio 1130 eura. 

Drugim riječima, radnici PiS u Vukovaru zarađuju oko 18 posto ili 200-tinjak eura više od radnika u HEP-plinu u Zagrebu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba