Sjajni rezultati se samo nižu

BRAVO! Učenik zabočke Gimnazije Otto Brezak na natjecanjima osvaja gotovo sve što se osvojiti da 

Objavljeno: 17.05.2023. zagorjeinternational

Otto Brezak, učenik 2.PM razreda Gimnazije Antuna Gustava Matoša Zabok, sudeći po njegovom angažmanu i uspjesima na natjecanjima iz znanja, jedan je od najuspješnijih učenika, kako u Gimnaziji, tako i u Krapinsko – zagorskoj županiji. 

Samo u ovoj školskoj godini postigao je zapažene uspjehe na većini od deset natjecanja u kojima je sudjelovao – sedam ukupnih prvih mjesta na županijskoj razini iz šest predmeta te plasman na četiri državna natjecanja s kojih se vratio s prvim mjestom na državnom natjecanju iz hrvatskog jezika.

Osvojio je prvo mjesto na županijskom natjecanju iz biologije, s plasmanom na državno natjecanje, kao i na županijskom natjecanju iz geografije s plasmanom na državno natjecanje. Prvim mjestom na županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika također se plasirao na državno natjecanje, a ista se situacija ponovila i na županijskom natjecanju iz kemije.

Nadalje, sudjelovao je i osvojio prvo mjesto na županijskom natjecanju iz fizike te iz informatike u modulu Algoritmi (programiranje) i modulu Osnove informatike za PM gimnazije. Također je osvojio i zlatnu diplomu ‘Euroclassica’ testa kojim učenici pokazuju svoje znanje iz latinskog jezika. Drugo mjesto osvojio je na županijskom natjecanju iz latinskog jezika i matematike u ‘A’ varijanti.

Isto tako, učenik se uspješno natječe i u ‘MAT’ ligi, matematičkom ekipnom natjecanju (natjecanje van kataloga AZOO- a), u kojem je trenutno ukupno na prvom mjestu u državi u svojoj kategoriji, nakon tri održana kola. Također, iz međunarodnog Statističkog natjecanja koje promiče statističku pismenost, a organizira ga Eurostat u suradnji s državnim Zavodom za statistiku, sa svojim timom ušao je među prvih deset u državi. 

Nadalje, međunarodna udruga ‘Klokan bez granica’ na svojem natjecanju okuplja predstavnike više od 80 država svijeta, a na njemu se Otto plasirao među 10 posto najuspješnijih učenika u državi. Također, natjecao se i u ‘AToM’ ligi, ekipnom natjecanju učenika osnovnih i srednjih škola u znanju matematike, fizike i kemije, u kojem se sa svojom ekipom plasirao na osmo mjesto od ukupno 83 ekipe u kategoriji 2. razreda.

– Sve navedeno okrunjeno je prvim mjestom na državnom natjecanju iz hrvatskog jezika na kojem je u pratnji mentorice, profesorice Nikoline Tuđa Svečak, još jednom pokazao svoje široko znanje i predanost te nas učinio jako ponosnima – kažu iz zabočke Gimnazije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba