Zagorci svašta drže kod kuće

Zagorskoj policiji predano čak 76 komada streljiva 

Objavljeno: 17.05.2023. zagorjeinternational

Policija je izvijestila da je u utorak, u sklopu akcije “Manje oružja-manje tragedija”, jedna osoba policijskim službenicima dragovoljno predala 76 komada streljiva kalibra 7,9 mm.

– Podsjećamo građane da je u tijeku provođenje akcije “Manje oružja – manje tragedija”, odnosno prema Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana oružje se može predati uvijek i protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati ni kazneni niti prekršajni postupak, ako oružje prijavi nadležnom tijelu radi predaje prije početka primjene svih zakonskih policijskih ovlasti – podsjećaju iz PU KZ. 

O svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800/88-92. 

– Pozivamo i apeliramo na sve one, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju s napomenom da građani ne donose sami oružje, streljivo i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju – dodaju. 

Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba