“Istinski promotori Grada”

Grad Pregrada dodijelio svojim udrugama gotovo 65.000 eura za programe i projekte 

Objavljeno: 09.05.2023. zagorjeinternational

U pregradskoj Gradskoj vijećnici su proteklog tjedna potpisani ugovori o dodjeli financijskih sredstava udrugama, a dodijeljeno je 12 ugovora vrijednih ukupno 23.442,28 eura.

Gradonačelnik Marko Vešligaj pozdravio je sve prisutne predstavnike udruga čiji su projekti prepoznati kao kvalitetno osmišljeni i za čije su im aktivnosti u 2023. godini odobrena financijska sredstva.

– Možemo se zaista pohvaliti velikim brojem udruga koje se bave različitim područjima. Osim što čuvaju našu tradiciju, kulturu i baštinu, one svojim programima i projektima obogaćuju društveni život naših građana i istinski su promotor Grada Pregrade – istaknuo je gradonačelnik tom prilikom. 

Sredstva za financiranje svojih projekata ostvarili su Kulturno umjetničko društvo Pregrada, Udruga “Kultokaj”, Kuburaško društvo “Stara kubura”, Kuburaško društvo “Sloga” Stipernica, Stanica planinarskih vodiča Zagorje, GDCK Pregrada, Udruga umirovljenika Pregrada, Lovačko društvo “Kuna” Pregrada, Pčelarska udruga “Medeni“ Pregrada, Udruga vinara i vinogradara “Dobra kaplica“, Udruga uzgajatelja malih životinja “Zagorje” i Društvo “Naša djeca” Pregrada.

Dodatno je dodijeljeno 1025 eura Hrvatskom planinarskom društvu “Kunagora” za ulaganja u vanjsku stolariju Planinarsko-lovačke kuće na Kunagori, a povodom 70. rođendana planinarskog doma koji je izgrađen 1953. godine.

Istoga dana potpisani su i ugovori između Sportske zajednice Grada Pregrade i udruga u sportu. Odobrena su financijska sredstva u iznosu od 40.522 eura za programe i projekte šest udruga u sportu: NK Pregrada, ŽNK Pregrada, Teniskom klubu, HPD-u Kunagora, ŠRD Gorica i Šahovskom klubu.

Nakon sklapanja ugovora, gradonačelnik je još jednom čestitao svim prisutnim predstavnicima udruga te im zaželio uspješan rad u 2023. godini.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba