Manifestacija “Dobro je, klanječko je” okupila udruge s područja grada i brojne posjetitelje

FOTOGALERIJA: Najveseliji su ove godine bili ribiči, koji su sve počastili s ribicama ulovljenim u Sutli

Objavljeno: 09.05.2023. zagorjeinternational

U mnoštvu zbivanja povodom Dana grada sabranih u programu “Klanječki dani – opet smo vani”  održana je još jedna manifestacija “Dobro je, klanječko je” te su se po osmi put okupile klanječke udruge kako bi se zabavili, našalili, nasmijali njihovi članovi, ali i sve generacije Klanjčana i njihovih gostiju. Svi zajedno okupili su se u subotnje toplo popodne kako bi mogli uživati u programu kojeg su priredili organizatori manifestacije, Grad Klanjec, Kulturni centar i Gradska knjižnica Klanjec.

Tijesna odluka

U spravljanju kotlovine okušalo se 11 natjecateljskih ekipa koju su, kao i ranijih godina, činili šef kuhinje, dvoje pomoćnika i navijačka ekipa oko tanjura. Na ovogodišnjoj manifestaciji sudjelovali su: Lovačko društvo ‘Kuna’, Kulturno umjetničko društvo ‘Antun Mihanović’,  DVD Klanjec, DVD Rakovec, Športsko ribolovno društvo ‘Sutla’, DVD Lučelnica, Moto Klub ‘Sokol’, Športsko društvo Novi Dvori, Udruga umirovljenika grada Klanjca, Streljački klub ‘Predionica’ i DVD ‘Mihanović’ Gredice.

Nakon zabavnih tri sata kuhanja, stručni žiri na čijem je čelu ove godine bio odlično raspoloženi Tomislav Špiček, a pomagali su mu gradonačelnik Zlatko Brlek, predsjednica Gradskog vijeća Mirjana Smičić Slovenec te župan Željko Kolar, ocijenio je da su najukusniju kotlovinu pripremili “najmlađi” kuhari iz Udruge umirovljenika grada Klanjca na čelu s Irenom Borošak. Tako su lovci ipak morali predati prijelazni pehar u ženske ruke. Drugo i treće mjesto zasluženo je otišlo u vatrogasne ruke i to DVD-u ‘Mihanović’ Gredice kao drugoplasiranih i DVD-a Rakovec. Treba napomenuti kako je borba bila i više nego tijesna pa je tako razlika između prvog i drugog, ali i drugog i trećeg mjesta bila samo jedan bod!

Simboličnu nagradu za najuređeniji štand ove je godine dobio Dječji vrtić ‘Kesten’ i to ponajprije zahvaljujući mamama i bakama koje su ispekle najfinije domaće kolače, a najljepše ”fertuhe’ za ovu su godinu sašile cure iz udruge “Korak po korak do zdravlja”. One su pak stavile na vagu i Tomeka Špičeka, ali i sve domaće kuhare, mjerile šećer i tlak ekipama, ali i posjetiteljima. S obzirom na to da su članovi žirija bili izvan konkurencije, najteži kuhar ove je godine bio Branimir Huško iz ŠRD ‘Sutla’, dok su na iznenađenje svih okupljenih najmršavijeg kuhara, Tomislava Gašpara, imali lovci.

Udruga vinara ‘Antun Mihanović’ na čijem se štandu cijelo poslijepodne degustiralo uz puno smijeha, šale i duhovitih dosjetki, procijenila je da je najveselija na ovogodišnjoj manifestaciji bila ekipa klanječkih ribiča, koja je počastila i s ribicama ujutro ulovljenim u Sutli.

Nastupi mališana

Na Trgu su tijekom poslijepodneva nastupili mališani Dječjeg vrtića “Kesten” s atraktivnim plesnim točkama. Zapjevalo se uz školski zbor i mali folklor, čule su se vrlo lijepe recitacije, a nakon dječjeg programa Gradska knjižnica organizirala je zanimljivu igraonicu u parku, dok je Likovna udruga ‘Oton Iveković’ predstavila publici radove svojih članova.

Program je u predvečerje klanječke subote završio koncertom Puhački orkestar ‘Lira’ iz Kraljevca na Sutli. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba