Najboljom volonterskom akcijom proglašena akcija Gimnazije Antun Gustav Matoš Zabok

Zabočanka Marija Gebert najbolja je volonterka Krapinsko – zagorske županije 

Objavljeno: 27.04.2023. zagorjeinternational

Krapinsko – zagorska županija u suradnji s Volonterskim centrom “VolontirAJMO” već šestu godinu održava natječaj za izbor najboljih volontera, a ovog je tjedna održana i dodjela priznanja najboljima. U ovogodišnjem izboru, za najbolju volonterku u 2021. i 2022. godini proglašena je Marija Gebert, dok je najboljom volonterskom akcijom proglašena akcija Gimnazije Antun Gustav Matoš Zabok “Za djecu Nigerije”. 

Najvolonterka Marija Gebert osnovala je Zagorsku kreativnu udrugu mladih, a kroz 2021. i 2022. u Mreži udruge mladih sudjelovala je na poziciji promotorice sistema “Nagrađivanje mladih”, pripremala kvizove i vodila iste te je i dizajnerica časopisa. Volontirala je i u SOS telefonu i savjetovalištu za žrtve nasilja u vođenju društvenih mreža i provedbi javnih aktivnosti, a istaknula je kako volontira iz želje da se što više mladih uključuje u rad udruga i da ih kreativno inspirira. 

Već 10 godina 

– Drago mi je da sam izabrana ove godine. Moja avantura volontiranja počela je prije 10 godina, bilo je tu puno udruga s područja županije i šire, bilo je i međunarodnog volontiranja i dugoročnih volonterskih aktivnosti – rekla je Gebert te poručila da svi zajedno trebamo motivirati mlade na volontiranje.

Profesorica Dinka Tomašković – Presečki iz Gimnazije Antuna Gustava Matoša Zabok naglasila je da volonterski klub u gimnaziji postoji već 16 godina. 

– Mi u tom duhu nastavljamo dalje i drago nam je da imamo učenike koji prepoznaju našu inicijativu i sami daju inicijativu. Moram reći da nam nagrada nije bio cilj, ali nam je drago da smo je dobili te nastavljamo dalje tako – kazala je Tomašković – Presečki.

Svim prijavljenim volonterima te organizatorima prijavljenih volonterskih akcija uručene su zahvalnice i poklon vrećice Krapinsko – zagorske županije i Volonterskog centra “VolontirAJMO”, kao i poklon bon od 150 eura, odnosno do 300 eura za pobjednicu i najbolju volontersku akciju. U dodjeli zahvalnica i poklona sudjelovale su i zamjenica župana Jasna Petek te koordinatorica volontiranja u Volonterskom centru “VolontirAJMO” Sandra Plečko.

Posebni ljudi 

– Pohvalno je što ima organizacija i udruga koje otvore svoja vrata volonterima, daju im priliku da volontiraju i to se vidi i zato su prepoznati i u zajednici i od strane volontera. Nadamo se da će i dalje svi, i organizatori volontiranja i volonteri, biti aktivni i da će time poticati i druge – rekla je Plečko.

Župan Željko Kolar najboljima je uručio priznanja, a potom istaknuo važnost volontera i volonterki za čitavo društvo.

– To je snažna poruka da nismo dovoljni sami sebi, nego da smo dio zajednice i dio društva jer život je nepredvidiv i nikada ne znate što vam se može dogoditi. S druge strane, tradicija volontiranja na području naše županije je izuzetno duga. Imamo stotine volontera i desetke udruga koji se bave volonterskim radom, ali to su i posebni ljudi – rekao je župan Kolar te zahvalio svima koji su nominirali kandidate, ali i onima koji su pristali biti nominirani.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba