Uređena i opremljena najveća sportska dvorana Međimurja

“Želimo da se više od 2000 učenika i 700-tinjak sportaša ovdje osjeća kao doma, da treniraju u vrhunskim uvjetima i to smo postigli”

Objavljeno: 27.04.2023. zagorjeinternational

Nakon velikog zahvata kojim je energetski obnovljen Učenički dom, ali i sportska dvorana Graditeljske škole Čakovec, uređenje tog najvećeg sportskog objekta u Međimurju je nastavljeno. Novi, upravo završen investicijski ciklus podrazumijevao je obnovu unutrašnjosti dvorane te opremanje, a u obnovu je uloženo 170.757,48 eura od čega je Međimurska županija snosila veći dio, dok je 87.994,34 eura osigurano putem javnog natječaja za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini kojeg je raspisalo Ministarstvo turizma i sporta. 

Opsežni radovi 

Na borilištima u dvorani izbrušeni su i lakirani parketi, zamijenjeni oštećeni dijelovi poda, te iscrtane linije košarkaškog, rukometnog, odbojkaškog igrališta te četiriju igrališta za badminton. Uređene su i svlačionice sa sanitarnim prostorijama. Radovi su izvedeni na 1368 kvadratnih metara borilišta te 151,6 kvadratnih metara svlačionica i sanitarnih prostorija, izvijestila je pročelnica Upravnog odjela za civilno društvo i ljudska prava Međimurske županije i voditeljica projekta Maja Odrčić Mikulić.  

Upravo je ta dvorana najveći sportski objekt u Međimurju kojeg, uz učenike srednjih škola, koriste i članovi brojnih sportskih udruga te je mjesto natjecanja najvišeg ranga. Na svečanosti otvorenja održanoj u srijedu otkrivena je i skulptura “Dječak” kipara Tomislava Ostoje koja je vraćena na ulaz u dvoranu, čime je prostor dodatno uljepšan.  

Međimurski župan Matija Posavec istaknuo je da je riječ o još jednoj velikoj investiciji namijenjenoj obrazovanju i sportu Međimurske županije, području kojem se poklanja posebna pažnja. 

– I koncept programa Dana Međimurske županije pokazuje koliko ravnomjerno pažnju poklanjamo svim područjima, a sada novim postignućem dajemo doprinos i sportu. Županija je tamo gdje je kao osnivač, smanjivanjem cijene najma sportskih dvorana širom otvorila njihova vrata te ih učinila dostupnijima našim građanima okupljenim u sportske udruge i klubove te pridonijela razvoju i omasovljenju sportskih aktivnosti. Potez je naišao na dobar odjek, a čim se natječaji otvore, prijavit ćemo još pet sportskih dvorana – najavio je župan Posavec te naglasio kako će nekoliko tisuća učenika i sportaša sada imati vrhunske uvjete za treniranje. 

Ravnatelj Graditeljske škole Čakovec Damir Srnec potvrdio je da će se opravdanost ovog ulaganja vidjeti tek sada kada u obnovljeni objekt uđu tisuće mladih. 

“Kao doma”

– Želimo da se više od 2000 učenika i 700-tinjak sportaša ovdje osjeća kao doma, da treniraju u vrhunskim uvjetima i to smo postigli. Uređenje dvorane završeno je ovim velikim zahvatom u unutrašnjosti, a ono što slijedi jest uređenje unutrašnjosti Učeničkog doma i restorana – dodao je ravnatelj.

Kako je riječ o dvorani u kojoj se odigravaju i velika sportska natjecanja, instaliran je novi sustav razglasa i rasvjete te je prostor suvremeno opremljen. Ovaj reprezentativni objekt svakodnevno koristi oko 2200 učenika i oko 700 članova sportskih klubova.

Svečanosti otvorenja nazočili su izvođači radova – direktorica tvrtke KONTURA d.o.o. Renata Korade, direktorica tvrtke BRID d.o.o Darinka Loparić, predsjednik Gradskog vijeća Čakovca Josip Varga, ravnateljice Gimnazije Josipa Slavenskog i Ekonomske i trgovačke škole Čakovec Sandra Breka – Ovčar, Bosiljka Vuković Kukuljić, županijski pročelnici, djelatnici i učenici škole te drugi uvaženi gosti. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba