Je li ovo ipak otišlo predaleko?

JAVNOST ZGROŽENA: Objavljen skadnalozni intervju s Michaelom Schumacherom – tek na kraju piše da ga je napravila umjetna inteligencija

Objavljeno: 19.04.2023. zagorjeinternational

Na naslovnici njemačkog tjednika ‘Die Aktuelle’ osvanuo je intervju sa slavnim vozačem Formule 1 Michaelom Schumacherom, no na kraju se ispostavilo da vozač za spomenuti medij nije rekao niti jednu jedinu riječ.

Naime, iza svega stoji lažni razgovor u kojem su urednici časopisa uz pomoć umjetne inteligencije formulirali odgovore na pitanja intervjua, piše Večernji list.

– Život mi se potpuno promijenio. Djeca i žena su mi blagoslov, bez njih ne bih mogao. Uz pomoć mog tima, mogu čak ponovo stajati i čak lagano hodati. Stanje možda više neće biti kao prije, ali to me ne zaustavlja da se borim – samo su neki od navodnih vozačevih odgovora. 

Tek je na kraju stajalo kako je intervju objavljen s umjetnom inteligencijom, a čitatelji su ostali zgroženi i smatraju ovo krajnje neprimjerenim.

Podsjetimo, slavni je vozač teško stradao prije gotovo 10 godina u skijaškoj nesreći u francuskim Alpama. Nesreća se dogodila 29. prosinca 2013. godine, nakon što je Schumacher odlutao sa staze, pao i udario glavom o stijenu. Informacije o njegovom zdravstvenom stanju obitelj drži u strogoj tajnosti svih ovih godina. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba