Svi primjerci, njih 100.000, razgrabljeno u tri sata

Pogledajte kako izgleda kad Playboy na naslovnicu stavi ministricu

Objavljeno: 18.04.2023. zagorjeinternational

Uobičajeno, u Francuskoj se proda oko 30.000 primjeraka svakog broja Playboya, no zbog jedne političarke koja je pozirala u odjeći i ni na jednoj fotografiji nije naga, časopis je sada razgrabljen i to, kako se čini, zbog njezina vrckavog intervjua. 

– Svih 100.000 primjeraka novog broja francuskog izdanja časopisa Playboy s ministricom Marlène Schiappa na naslovnici prodano je u tri sata – rekao je jučer direktor Christophe Florentin te je dodao kako se pristupilo tiskanju dodatnih 60.000 primjeraka, prenosi Index

Schiappa je bila naveliko kritizirana u Francuskoj jer je pristala fotografirati se za Playoby, a vijest da će uprava njezina fotografija krasiti naslovnicu objavljena je u vrijeme kada se francuska vlada suočava s bijesnim prosvjednicima protiv mirovinske reforme. 

Ministrica socijalne ekonomije Schiappa na fotografijama Playboya pozira u bijeloj haljini i govori o feminizmu i ženskim pravima. 

Nekadašnja državna tajnica za ravnopravnost spolova (2017. do 2020.), Marlène Schiappa u intervjuu brani pravo žena “da budu upravo ono što žele biti”, prenosi agencija AFP. 

– Ako se žele odijevati kao redovnice i nikada ne susresti muškarce koje one žele, treba ih u tome podržati. Ali i ako žele pozirati bez odjeće u časopisu – rekla je i usto otkrila da je “ponosna jer je pisala erotsku literaturu”. 

U intervjuu odgovara na pitanja poput ovih: “Je li politika lascivna?”, “Budi li osjećaj moći zadovoljstvo?” i “Smatrate li sebe zavodnicom?” 

Ministrica zadužena za ravnopravnost spolova Isabelle Rome kritizirala je odluku svoje kolegice da intervju dade upravo Playboyu. 

– Pitam se zašto je za promicanje ženskih prava odabrala časopis koji je kondenzat svih seksističkih stereotipa? Pa to je kultura žene-objekta – rekla je Rome. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba