Održana 73. redovna Skupština Vatrogasne zajednice

Tijekom 2022. godine na području Grada Zaboka bile su 59 intervencije svih vrsti

Objavljeno: 15.04.2023. zagorjeinternational

Jučer je u Vatrogasnom domu DVD-a Zabok održana 73. redovna skupština VZG-a Zaboka uz nazočnost  zastupnika DVD-a članica VZG Zaboka. Skupštinu je otvorio predsjednik Dražen Sinković pozdravljajući nazočne članove Skupštine i goste među kojima su se našli gradonačelnik Grada Zaboka Ivan Hanžek i tajnik Vatrogasne Zajednice Krapinsko – zagorske županije Rajko Jutriša.

Nakon izbora radnih tijela Skupštine i podnesenog verifikacijskog izvješća, predsjednik Sinković podnio je Izvješće o radu za 2022. godinu u kojemu je spomenuo ciljeve i djelatnosti koje zajednica ostvaruje za svoje članice, odnosno Dobrovoljna vatrogasna društva.

Izvješća

U izvješću Predsjedništva istaknuto je kako VZG-a Zaboka čini sedam postrojbi od čega četiri teritorijalna DVD-a: Gubaševo, Pavlovec, Špičkovina i Zabok, dvije u gospodarstvu DVD-a: Regeneracija i Opća bolnice Zabok te Zagorska javna vatrogasna postrojba. U VZG-a djeluje oko 640 vatrogasaca svih kategorija, što dobrovoljnih što profesionalnih vatrogasaca. U 2022. godini Zajednica je u skladu s Programskim usmjerenjima Hrvatske vatrogasne zajednice, Programom rada VZKZŽ-e i svojim Programom rada koordinirala, organizirala i pomagala rad članica kako bi realizirali zadaće iz svih Programa rada te je sukladno s novim Zakonom o vatrogastvu usmjeravala svoje članice prema novom Zakonu o vatrogastvu. za zvanje vatrogasac I. klase u vatrogasnom domu DVD-a Zabok. U suradnji s HVZ i VZKZŽ sufinanciralo se je i osposobljavanje za vozača C kategorije.

U izvješću Zapovjedništva između ostalog spomenuto je kako su se održale četiri samostalne sjednice Zapovjedništva i jedna zajednička s Predsjedništvom VZG-a Zaboka. Program i operativni dio plana rada VZG-a u potpunosti je odrađen na vrijeme. Od osposobljavanja početkom 2022. godine završeno je osposobljavanje za zvanje vatrogasac u zajedničkoj organizaciji VZG Zabok i VZO Krapinske Toplice a ispit je položilo 16 članova. U organizaciji VZG-a Zabok održan je tečaj za zvanje vatrogasac I. klase u vatrogasnom domu DVD-a Zabok. Ispit je položilo 14 članova. U suradnji s VZKZŽ sufinanciralo se je osposobljavanje za vozača C kategorije te su do kraja godine uspješno položili ispit tri člana. Tijekom 2022. godine na području Grada Zaboka bile su 59 intervencije svih vrsti.

Rad s djecom i mladima

I predsjednik Sinković te zapovjednik Ivica Petriček istaknuli su kako posebno mjesto u radu vatrogasnih društava ima rad s djecom i mladima te su zahvalili svim mentorima i Zapovjednicima na izdvojenom vremenu i nesebičnom radu u kojem dobivamo nove operativne mlade snage u našim Dobrovoljnim vatrogasnim društvima. Istaknuta je zahvala gradu Zaboku na financijskom praćenju potreba VZG Zabok i što se uključuje u dodatno financiranje potreba samih DVD-ova.

Uslijedila su Izvješća o materijalno-financijskom poslovanju te Nadzornog odbora, prijedlog planova za 2023. godinu (plan rada, operativni plan te financijski plana za 2023., 2024., i 2025. godinu.) Sva izvješća usvojena su jednoglasno.

U ime Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije prisutne je pozdravio Rajko Jutriša tajnik VZ KZŽ-e je istaknuo važnost organiziranog, opremljenog i spremnog sustava vatrozaštite na području Grada Zaboka te poželio daljnji plodonosan i uspješan rad.

Pohvale

Nazočnima se obratio zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek koji je pozdravio sve prisutne  istaknuvši zahvale i čestitke na postignutim rezultatima, te napretku koje ova vatrogasna zajednica postiže za boljitak vatrogastva i zaštite od požara na području Grada te na osobit način naglasio svoju radost što se ulaže jako puno u rad s djecom i mladeži posebno u vatrogastvu kako bi jednog dana ta djeca mogla preuzeti odgovorne zadatke na svim poljima vatrogasne djelatnosti.

Alojz Tirgušek počasni poveljnik Gasilske Zveze Šmarje pri Jelšah i jedan od inicijatora međunarodne suradnje vatrogasaca iz Krapinsko – zagorske županije i gasilca iz Gasilske Zveze Šmarje pri Jelšah čestitao je na ostvarenim rezultatima i uspješnom radu u 2022. godini.

Skupštini su nazočila i prijateljska društva iz Slovenije (Puconci, Zbelovo, Šmarje Pri Jelšah, Slovenske Konjice) te predstavnici Vatrogasne Zajednice Grada Oroslavja i Vatrogasnih zajednica Općine Bedekovčina, Krapinske Toplice i Veliko Trgovišće.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba