Plenković i dvojica ministara pozirali s osuđenim nasilnikom

Objavljeno: 15.04.2023. zagorjeinternational

Na Facebook stranici Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskih rata Požeško – slavonske županije objavljena je fotografija na kojoj premijer Andrej Plenković s dvojicom ministara, Tomom Medvedom i Radovanom Fuchsom, pozira u društvu bivšeg HDZ-ovog župana osuđenog za obiteljsko nasilje Alojzom Tomaševićem.

Kako je to lijepo opisao Index, premijer je s osuđenim nasilnikom pozirao povodom Dana Požeško – slavonske županije i položili su vijence na Trgu 123. brigade. Uz osuđenog nasilnika, premijera i dvojicu ministara na događaju su sudjelovali i županica Antonija Jozić, izaslanica predsjednika Sabora Republike Hrvatske Anamarija Blažević te izaslanstva grada i županije.

˝Vijence i svijeće položili su predstavnici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković zajedno sa potpredsjednikom Vlade i ministrom hrvatskih branitelja Tomom Medvedom te ministrom znanosti i obrazovanja Radovanom Fuchsom, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Anamarija Blažević, Požeško-slavonska županija na čelu sa županicom Antonijom Jozić, Grad Požega na čelu s gradonačelnikom Željkom Glavićem.

Zajednički vijenac položili su čelnici gradova i općina Požeško-slavonske županije, a počast svim hrvatskim braniteljima odala je Vojarna 123. brigade hrvatske vojske na čelu sa zapovjednikom Milom Valentićem te Policijska uprava Požeško-slavonske županije na čelu s načelnikom Željkom Grgićem, zajedno sa voditeljem Područnog odjela za poslove obrane Požega Slavkom Matijevićem.

Vijenac je položilo i izaslanstvo Hrvatske demokratske zajednice Požeško-slavonske županije, izaslanstvo Socijaldemokratske partije Požeško-slavonske županije, te izaslanstvo Domovinskog pokreta Požeško-slavonske županije, a molitvu i blagoslov predvodio je župnik župe sv. Terezije Avilske, velečasni Mario Večerić˝, stoji u objavi, no nasilni bivši župan se ne spominje.

Alojz Tomašević je kao požeško – slavonski župan psihički i fizički zlostavljao svoju suprugu. On je u prosincu 2020. na Županijskom sudu u Karlovcu pravomoćno osuđen zbog obiteljskog nasilja. Osuđen je na 10 mjeseci uvjetno, uz rok kušnje od dvije godine. Time je potvrđena osuđujuća presuda suda u Slavonskom Brodu, koji ga je proglasio krivim za zlostavljanje supruge.

Žena ga je trpjela do 2016. godine, a onda je rekla da je dosta. Sudska trakavica trajala je dugo. Svjedočenja, iskazi, suđenja, sve pred kamerama… Tomaševićeva žena se u borbi za pravdom i zaštitom obratila i HDZ-u, pa čak i samom premijeru Plenkoviću. Reakcija? Nije je bilo.

– Znaš kakav sam ja kad popijem. Ja sam bećar, ja tebi ne želim tebi zlo. A to što ponekad dobiješ neku šamarčinu, pa što je to? To nije strašno, to je normalno – rekao je.

– Strah me je bilo u takvom braku, kad bi znao u takvom stanju dolaziti kući, bilo me strah. Iščekivati muža sa strahom, to nije baš jednostavno – ispričala je njegova supruga koja ga je trpjela sve do 2016. godine. Tada je rekla dosta.

– Suprug je došao kući i razgovarao na telefon. ‘Tko te zove? Je li to dotična?’ Ali on je nasrnuo na mene, gurao me i pljuskao. Ja sam rekla ‘sad je dosta’ i da ću ga prijaviti. On me opsovao i rekao: ‘Dobro, prijavi me.’ Kad me je gurnuo, pobjegla sam u sobu, kasnije se obukla i otišla u policiju i sve prijavila – ispričala je.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba