Tužitelji za 22-godišnjaka traže strožu kaznu

Pijan divljao BMW-om i usmrtio mopedisticu (41) – dobio je četiri godine zatvora

Objavljeno: 12.04.2023. zagorjeinternational

U mjestu Hrženica kod Ludbrega, prošle godine u lipnju je pijani 22-godišnjak, prebrzo vozeći BMW, usmrtio 41-godišnju mopedisticu  i za to dobio četiri godine bezuvjetnog zatvora, piše Danica.

Županijsko državno odvjetništvo podnijelo je žalbu protiv presude te navelo kako je kazna preblaga s obzirom na sve otegotne okolnosti: kršenje više prometnih propisa, jaku alkoholiziranost, veliku brzinu i činjenicu da smrtno stradala žena ničim nije doprinijela prometnoj nesreći. U presudi se navodi da je vozač BMW-a proglašen krivim jer je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola, u koncentraciji od 2,00 promila u organizmu i brzinom od 102 kilometra na sat.

– Tom brzinom nije mogao savladati oštri desni zavoj pa je vozilom prešao na lijevu prometnu traku i udario u moped kojim je, iz suprotnog smjera, pravilno svojom desnom prometnom trakom, upravljala 41-godišnjakinja. Uslijed udara vozila i pada, nesretna žena je zadobila mnogobrojne teške ozljede od kojih je preminula sljedećeg dana u bolnici – stoji u nepravomoćnoj presudi, piše Danica.

Vozaču je izrečena nepravomoćna zatvorska kazna u trajanju od četiri godine i sigurnosna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima od sedam godina, no, tužitelji za mladića traže dugotrajniju kaznu zatvora. Naime, za to kazneno djelo predviđena je kazna zatvora od najmanje tri do najviše 15 godina. S obzirom na to da je presuda nepravomoćna, 22-godišnjak ima pravo žaliti se.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba