Novi proizvodni objekt i CNC stroj će povećati obujam posla za 30 posto

Poduzeće KRKLEC METAL d.o.o. uspješno realiziralo prvu fazu kapitalnog projekta

Objavljeno: 08.04.2023. zagorjeinternational

Poduzeće KRKLEC METAL d.o.o iz Klenovca Humskog dobivanjem uporabne dozvole 31. ožujka uspješno je provelo prvu fazu projekta kojim će pojačati konkurentnost poduzeća ulaganjem u digitalnu i zelenu tranziciju.

U sklopu prve faze projekta izgrađen je novi proizvodni objekt s dizalicom topline ukupne vrijednosti 15.804.437,50 kuna uz 5.618.862,50 kuna bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Novi će objekt prvenstveno omogućiti prijelaz poslova pripreme iz dosadašnjeg zajedničkog pogona u samostalni dio, te će se samim time osloboditi prostor što će zauzvrat povećati obujam poslova za 30 posto.  

Druga faza projekta koje je poduzeće KRKLEC METAL pokrenulo, u sklopu kojeg će biti nabavljen pet osni CNC stroj, odnosno glodalica velikih gabarita, također ulazi u završnu fazu s obzirom na to kako je glodalica koja stiže iz Italije već u fazi dopreme. Zbog same veličine stroja, on će biti dopremljen pomoću tri kamiona te nakon njegovog dolaska u novi proizvodni objekt početkom svibnja, bit će izvršena edukacija radnog kadra na novom CNC stroju.

Završetak projekta je planiran za srpanj ove godine, stavljanjem proizvodnog objekta s dizalicom topline u uporabu, nabavom i puštanjem u pogon stroja za glodanje metala, te nadogradnjom postojećeg softverskog rješenja. 

Provedba projektnih aktivnosti će doprinijeti povećanju proizvodnih kapaciteta poduzeća KRKLEC-METAL d.o.o., povećanju fleksibilnosti proizvodnje, smanjenju otpada, te veću razinu automatizacije i digitalizacije poslovanja.

Cilj projekta je kroz zelena i digitalna ulaganja povećati konkurentnost poduzeća na domaćem i inozemnom tržištu, povećati učinkovitost, kompetitivnost, omogućiti internacionalizaciju poslovanja, te smanjiti negativan utjecaj na okoliš, a sve s ciljem osiguranja preduvjeta za prelazak na kružno gospodarstvo.

Projekt se do sad uspješno provodi, poštujući sve zadane rokove, zahvaljujući dobroj suradnji vlasnika koji najbolje poznaju postojeće stanje i buduće potrebe poduzeća te vanjskih suradnika, odnosno ‘consulting tima’ širokog spektra znanja i relevantnog iskustva.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba