Akademska slikarica i viceprvakinja u parataekwondou

“DJEVOJKA S KRILIMA”: Dejana je rođena bez ruku, no to je nije spriječilo ni u čemu, a sada je postala i majka prekrasne djevojčice 

Objavljeno: 06.04.2023. zagorjeinternational

“Djevojka s krilima” Dejana Bačko (28), Srpska viceprvakinja u parataekwondou i slikarica bez ruku iz Novog Sada, krajem veljače postala je majka djevojčice Lare, a ova priča ne bi bila ni po čemu posebna da se Dejana nije rodila bez ruku.

Instagram

Međutim, iako je to na početku bio veliki šok, nju to nije spriječilo ni u čemu, niti joj je odredilo život.

Prvih je nekoliko godina svog života provela u domu za nezbrinutu djecu jer su liječnici njenoj majci Sandri koja je tada imala samo 19 godina rekli da su izgledi djeteta s takvim tjelesnim oštećenjima vrlo slabi, da neće preživjeti više od 48 sati te da je se odrekne pri porodu, piše 24sata.

– Nakon pet godina u novinama smo otkrili da je Dejana u domu. Otišli smo tamo i odveli je kući, tako da je ona od pete godine u svojoj obitelji – ispričala je majka.

Dejana je tada počela učiti kako postati samostalna, kako se samostalno obući, oprati zube, namjestiti krevet ili napraviti neki posao u kuhinji.

– Nikada me nije sputavalo u životu to što sam rođena bez ruku. Uz majku Sandru, koja mi je najveća podrška, sve mogu. Jedino ne mogu zakopčati gumb na trapericama. Uvijek se pitam zašto sam ja ovako baš rođena, ali Bog je tako htio, možda mi nije dao ruke, ali mi je dao drugi talent – priča Dejana.

Zbog slikarstva koje ju je jako privlačilo, upisala je srednju umjetničku školu i unatoč preprekama koje su pred nju postavili sustav i ljudi, uspjela je postići cilj i maturirati, a onda je 2014. upisala Akademiju u Novom Sadu.

U međuvremenu je otkrila da može premostiti i sportske izazove te je postala viceprvakinja svijeta u parataekwondou, a onda se i zaljubila u odabranika njenog srca, Marka Nežića.

– Upoznali smo se prije više od šest godina na edukaciji vezanoj za prehranu koju je vodio Marko. Par godina kasnije počeli smo se češće viđati i zabavljati se i odatle je sve počelo. Danas je on moj suprug i vodimo zajednički biznis na polju zdrave prehrane i dodataka prehrani – otkrila je Dejana za 24sata.

– Planirali smo trudnoću i očekivali je, no bez obzira koliko smo mislili da smo spremni, preplavio nad je dodatni osjećaj uzbuđenja i zahvalnosti. Bojala sam se kako će proći trudnoća, ali kao i za sve u životu, 90 posto strahova koje imamo se nikada ne dogode. Bila sam uplašena kako ću se snaći. Obitelj i suprug mi puno pomažu u tome i za sada guramo sve vrlo dobro – ispričala je.

Sportsku karijeru je zapostavila i kaže da joj se nema namjeru vratiti, no slikarstvo koje je zbog majčinstva bilo na čekanju, ovih dana opet dolazi u njezin fokus.

Instagram

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba