Sve zbog EU projekta vrijednog više od 30 milijuna kuna

Nova akcija europskih tužitelja: U tijeku pretresi na području Međimurja i Rijeke, uhićeno pet osoba

Objavljeno: 04.04.2023. zagorjeinternational

U tijeku je još jedna akcija Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO).

Kako piše Jutarnji list, policijski službenici jutros su počeli pretrese više prostora na području Rijeke i Međimurja. Akcijom su navodno obuhvaćene osobe iz riječke gradske uprave te jedne međimurske tvrtke, a sve ima veze sa zbrinjavanjem otpada.

Riječ je o projektu koji je sufinanciran s više od 30 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova.

Ured europskog javnog tužitelja, u suradnji s Policijskim nacionalnim Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, uhitio je danas, 4. travnja 2023. godine, u Hrvatskoj, pet osoba  zbog sumnje na zlouporabu položaja i ovlasti, počinjenu na štetu Kohezijskog fonda EU. U tijeku je provođenje hitnih istražnih radnji s ciljem prikupljanja dokaza.

Činjenice koje se provjeravaju odnose se na pet osoba i jedno trgovačko društvo, za koje se sumnja da su počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti vezano uz postupke javne nabave u okviru projekta izgradnje postrojenja za sortiranje prikupljenog otpada u Mihačevoj Dragi. Ured europskog javnog tužitelja će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost. Do tada neće biti objavljivane nikakve dodatne pojedinosti.

Pet osoba uhićeno je na riječkom i međimurskom području.

Kako se može pronaći na stranicama Grada Rijeke, radove na sortirnici je izvela zajednica ponuditelja Tehnix d.o.o. iz Donjeg Kraljevca i GP Krk iz Krka, za voditelja projekta izgradnje imenovan je Institut IGH d.d. Zagreb, dok je nadzor dodijeljen tvrtki Karloline Kling iz Rijeke.

Projektiranje i projektantski nadzor izvela je tvrtka Žagar iz Čakovca, piše Index.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba