Cestički umirovljenici održali izvještajnu sjednicu Skupštine

Sva su izvješća jednoglasno prihvaćena, a zajednički su dogovoreni i planovi za tekuću godinu

Objavljeno: 24.03.2023. zagorjeinternational

U dvorani društvenog doma Gornje Vratno protekle je subote održana redovita izvještajna sjednica skupštine Udruge umirovljenika općine Cestica kojoj je prisustvovalo tristotinjak članova udruge i gostiju. Sama sjednica započela je minutom šutnje preminulim članovima udruge i poginulim hrvatskim braniteljima.

Na početku radnog dijela, članove Udruge i goste pozdravio je predsjednik Milan Borak, a potom je prihvaćen predloženi dnevni red nakon čega su izabrana i radna tijela za vođenje sjednice. U radno voditeljstvo izabrani su Štefanija Borak, Danica Bednjanić i Stjepan Mumlek, a potom je sjednica nastavljena podnošenjem izvješća. 

Izvješća 

U ime verifikacijskog povjerenstva, izvješće o brojnom stanju podnio je Josip Šmintič, a opširno izvješće o radu podnio je tajnik Stjepan Borak. Tako su članovi Udruge prošle godine organizirali ili sudjelovali u dvadesetak druženja na sportskim susretima u Cestici, ali i kod ostalih udruga umirovljenika na području Varaždinske županije i susjedne Slovenije, a tijekom godine organizirano je nekoliko izleta s kupanjem na moru i u toplicama, te druženja uz Valentinovo i proslavu Martinja. 

Zahvaljujući pomoći Općine, kupljena je i oprema za sportska natjecanja, pikado i viseća kuglana, a zahvaljujući Ivanu Hohnjecu, Udruga je dobila i novu viseću kuglanu. 

Izviješće o financijsko-materijalnom poslovanju podnijela je Jožica Golubić, o radu nadzornog odbora govorio je Stanko Dobrotić, a o sudjelovanju u sportskim natjecanjima Josip Sambolec koji je u svom izvješću istaknuo da sportska sekcija okuplja četrdesetak sportaša. 

Uvijek za ‘akciju’

Osim viseće kuglane, cestički umirovljenici natječu se i u pikadu, šahu, streljaštvu, kartanju bele, bacanju kamena s ramena i potezanju užeta te u još nekim disciplinama. Na sportskim igrama umirovljenika Varaždinske županije u ekipnoj konkurenciji cestički umirovljenici zauzeli su 4. mjesto, a uz to sudjelovali su i na nekoliko sportskih susreta u Varaždinskoj županiji te kod umirovljenika u Sloveniji (Cirkulane i Zavrč). Sva izvješća i plan rada za tekuću godinu jednoglasno su prihvaćeni.

U ime gostujućih umirovljeničkih udruga i Saveza umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije, čestitke na uspješnom radu uputila je Jadranka Behlin, predsjednica Saveza udruga umirovljenika Varaždinske županije, a riječi pohvale na uspješnom radu uputio je Mirko Korotaj, načelnik Cestice koji je rukovodstvu Udruge zahvalio na realiziranim programima te obećao daljnju pomoć u zacrtanim aktivnostima i potom svima u dvorani poželio dobro zdravlje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba