HŽ poslao obavijest zagorskim putnicima

Vožnja do Zagreba od ponedjeljka još duža

Objavljeno: 18.03.2023. zagorjeinternational

Iz Hrvatskih željeznica poslana je važna obavijest putnicima da će u ponedjeljak 20. ožujka krenuti radovi na pruzi između Glavnog i Zapadnog kolodvora u Zagrebu te se zbog istih mogu očekivati kašnjenja vlakova koji stižu i iz područja Krapinsko – zagorske županije.

– Sukladno obavijesti HŽ Infrastrukture, obavještavamo Vas da će zbog radova na pruzi državna granica – Savski Marof – Zagreb GK, između Zagreb Glavnog kolodvora i Zagreb Zapadnog kolodvora, od 20. ožujka u 8.30 sati do 26. ožujka u 18.20 sati promet teći jednim kolosijekom. Zbog vožnje jednim kolosijekom doći će do produljenja voznih vremena vlakova koji voze iz smjera Zaprešića, Savskog Marofa, Zaboka i Dugog Sela te se očekuju kašnjenja od oko 15 min – priopćili su iz HŽ-a.


S obzirom na to da će se radovi naizmjenično izvoditi na lijevom i desnom kolosijeku, mijenjat će se organizacija prometa uslijed koje će zbog vožnje jednim kolosijekom dio vlakova biti otkazan, o čemu ćemo će putnici biti naknadno obaviješteni. 


– Planirani završetak radova je sredina 2024. godine. Po završetku, vlakovi će tom dionicom moći prometovati brzinom do 120 km/h, podignut će se razina sigurnosti i interoperabilnost, a povećat će se propusna moć pruge i mogućnost prijevoza većeg broja putnika – dodaju.


Zbog izvođenja radova na željezničkoj infrastrukturi zbog kojih će doći do kašnjenja, putnike se moli za strpljenje i razumijevanje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba