Poznat po ničem osim skandalima

Uhićen bivši HDZ-ov načelnik Donje Voće Krunoslav Jurgec – prijetio sadašnjoj načelnici, pročelnici i predsjedniku Općinskog vijeća

Objavljeno: 18.03.2023. zagorjeinternational

Bivši HDZ-ov načelnik Donje Voće Krunoslav Jurgec uhićen je, neslužbeno doznaje Telegram. Policijski službenici PP Ivanec dovršili su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjim bivšim načelnikom, zbog sumnje da je prijetio 56-godišnjaku te ženskim osobama starosti 33 i 39 godina.

Prema izvještaju PU varaždinske, u razdoblju od 20. veljače do 16. ožujka, navedenim je osobama svakodnevno slao više desetaka mailova kojima im je prijetio, vrijeđao ih, omalovažavao i ometao u radu, pa je, osim za prijetnju, prijavljen i za kazneno djelo nametljivog ponašanja. Jučer je predan pritvorskom nadzorniku PU varaždinske.

Telegram neslužbeno doznaje da je Jurgec slao mailove s uvredama i prijetnjama aktualnoj načelnici Donje Voće Sanji Kočet, pročelnici Općine te predsjedniku Općinskog vijeća.

Inače, Jurgec je na čelu Donje Voće bio od 2009., sve do lokalnih izbora 2021. kada ga je nakon dva kruga porazila kandidatkinja Reformista Kočet.

Zbog dugovanja za gorivo koje je ostavio iza sebe, Općina je morala platiti više od 300.000 kuna, a stigla joj je i ovrha od 404.000 kuna od tvrtke ‘Lovrini vinogradi’, koja je vlasnik poznate lokalne vinarije. 

Jurgec je završio i pod optužbom za seriju kreditnih prijevara na štetu Erste banke, pa je protiv njega i još dvoje ljudi podignuta optužnica i pokrenut postupak na varaždinskom Županijskom sudu. Osim za malverzacije s kreditima, optužen je i da je prijetio voditelju banke.

Isto tako, u siječnju 2015. godine je na internetu osvanula snimka na kojoj pjeva stihove ‘Sarajevo ispod Trebevića, bit ćeš opet Ante Pavelića’. Na spomenutoj snimci vidi se jedino kako na svadbi uzima mikrofon, stupa na prazni plesni prostor, kratko obrazlaže kako je on ‘za HDZ’, te potom bez nekog povoda i objašnjenja dva puta ponavlja spomenute stihove.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba