Održana deseta sjednica Savjeta mladih KZŽ

Hrvoje Debeljak iz Huma na Sutli novi je predsjednik

Objavljeno: 18.03.2023. zagorjeinternational

Održana je deseta sjednica Županijskog savjeta mladih na kojoj je središnja tema bio izbor novog predsjednika Savjeta, budući da je dosadašnji predsjednik Hrvoje Novak na prošloj sjednici podnio ostavku zbog osobnih razloga. 

Okupljeni članovi Savjeta su za ovu dužnost predložili Hrvoje Debeljaka iz Huma na Sutli, koji je zatim i jednoglasno izabran. 

– Htio bih da s radom nastavimo u dosadašnjem smjeru, koji je pokazao da smo zaista dobra ekipa i da ovaj savjet ima ogroman potencijal – kazao je novoizabrani predsjednik te potom iznio niz ideja za provođenje aktivnosti u narednom razdoblju.

Na sjednici je bila i zamjenica župana Jasna Petek, koja je novom predsjedniku čestitala na izboru te izrazila uvjerenje da će Županijski savjet mladih i u narednom razdoblju nastaviti sa svojim odličnim radom.

Sjednicu je do izbora novog predsjednika vodila zamjenica predsjednika Županijskog savjeta mladih Sandra Plečko.

Inače, Županijski savjet mladih Krapinsko – zagorske županije savjetodavno je tijelo Krapinsko – zagorske županije koje zagovara prava, potrebe i interese mladih na razini Županije. U okviru svog djelokruga Savjet mladih raspravlja o pitanjima značajnima za rad Savjeta mladih, kao i o pitanjima iz djelokruga rada Županijske skupštine koja su od interesa za mlade. Pritom Savjet mladih daje mišljenje Županijskoj skupštini prilikom donošenja ili predlaže donošenje različitih akata koji su od osobitog značaja za mlade. Godišnjim programom rada Savjeta mladih propisuju se i određuju temeljna načela djelovanja i temeljne smjernice budućeg rada te se utvrđuju programske i druge aktivnosti potrebne za njihovo ostvarenje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba