Radoboj postaje veliko gradilište

Nastavljeni radovi na sanaciji nestabilnog pokosa kod groblja u Radoboju, a kreće i sanacija dvije prometnice 

Objavljeno: 18.03.2023. zagorjeinternational

Zahvaljujući dobrom vremenu, nastavljeni su radovi na sanaciji nestabilnog pokosa na mjesnom groblju u Radoboju. Radovi teku prema planu, a trenutno je u tijeku izgradnja potpornog zida, čime će se spriječiti daljnje klizanje tla te stabilizirati pokos ispod groblja.

Radovi se financiraju su iz Fonda solidarnosti Europske unije u 100-postotnom iznosu, a natječaj za navedene radove u siječnju 2022. godine objavilo je Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja.

Ovih dana u Ministarstvu je potpisan i dodatak 1. ugovoru za sanaciju pokosa, a isti se odnosi na interventno održavanje nerazvrstanih cesta oštećenih u potresu na području Radoboja. Naime, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je javni poziv za prijavu dodatnih oštećenja nastalih djelovanjem potresa, a Općina je na isti prijavila oštećenja na nerazvrstanim cestama. Tako će se u sklopu novog ugovora sanirati oštećenja nastala na cestama NC-GS8 ŽC2257 – Bistrovići, NC-GŠ2 ŽC2122 – Hara – Heraki i NC-GS2 Slukani – Groboteki.

Ugovorena vrijednost ovih radova je 224.882,50 eura, i u cijelosti su financirani iz Fonda solidarnosti Europske unije, dok je rok za njihovo izvođenje 31. svibnja.

U narednih nekoliko mjeseci područje općine Radoboj bit će veliko gradilište, a sve u cilju poboljšanja standarda  komunalne infrastrukture. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba