Europarlamentarac Karlo Ressler u radnom posjetu Krapini

“Ovaj se grad razvija dinamično, a pozitivne promjene osjete se u svim područjima”

Objavljeno: 17.03.2023. Vanja Hozmec

Zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler bio je u radnom posjetu Krapini gdje ga je primio gradonačelnik Zoran Gregurović. 

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo ovim posjetom jer, kako je rekao, Grad ima velika očekivanja od europskih fondova, a prilikom posjeta, detaljno su prošli sve teme ključne za razvoj Krapine, o poteškoćama koje postoje, ali i o brojnim uspjesima koji su ostvareni. 

– Željeli bi maksimalno iskoristiti sredstva iz fondova jer su naši proračuni takvi kakvi jesu i ne ostavljaju nam puno mogućnosti za kreativnost i nove sadržaje koje bi željeli. U svakom slučaju, vlada Andreja Plenkovića je zajedno sa svim našim zastupnicima u Europskom parlamentu ostvarila velike alokacije za Hrvatsku, a na nama je da budemo ti koji će ta omogućena sredstva iskoristiti – rekao je gradonačelnik.

Puno projekata 

Za naredno se razdoblje u Gradu već naveliko pripremaju.

– Imamo puno projekata, od infrastrukturnog uređenja grada, preko aglomeracije koja je ujedno i strateški projekt Vlade RH, a tu su onda i projekti poput ‘Crne kraljice’ kojeg smo prijavili na natječaj Ministarstva turizma i sporta. Također, veseli smo i zbog toga što nam je jučer na potpis stigao ugovor iz Ministarstva znanosti i obrazovanja za izgradnju novog vrtića u Krapini – otkrio je Gregurović te za kraj poručio: 

– Sredstava će u narednom periodu biti, a ostalo je na nama, na našim zastupnicima u Europskom parlamentu, ali i na resornim ministarstvima da nam na tom putu do uspjeha maksimalno olakšaju – završio je gradonačelnik. 

Pozitivne promjene

Ressler je za vrijeme posjeta zaključio da se Krapina razvija na dinamičan način te da se pozitivne promjene osjete u svim područjima.

– Što se fondova tiče, drago mi je bilo čuti dobre vijesti poput ove o izgradnji vrtića i vijesti o unaprjeđenju gradske infrastrukture, a posebno mi je drago čuti što je Krapina postala ITU grad jer će to znatno doprinijeti u povezivanju sa svim općinama koje gravitiraju prema gradu – rekao je Ressler.

Otkrio je potom i zajedničke ciljeve.

– Što se našeg zajedničkog posla tiče, on je da zajedno s lokalne, nacionalne i europske razine imamo istu odgovornost, posvećenost zajedničkim ciljevima, a oni su da se ovdje živi bolje i kvalitetnije. Na njima se radi na europskoj razini zalažući se za sve ono što je u interesu Hrvata, ovdje konkretno Krapinčana. Da bismo to mogli napraviti, potrebno je razgovarati, slušati i razumjeti probleme, a u tom kontekstu vidim i ovaj današnji posjet. Jasno je da su lokalne, nacionalne i europske razine međusobno povezane i da se moramo pomagati. Mi s europske razine moramo znati što se događa lokalno, ali i obratno – poručio je Ressler. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba