Nastavak odlične suradnje Čakovečke bolnice s budućim doktorima

“Ovo je priznanje našoj bolnici i čast nam je što imamo specijaliste koji mogu studentima pružiti vrhunske vještine i znanja”

Objavljeno: 17.03.2023. zagorjeinternational

Županijska bolnica Čakovec posljednjih desetak godina nastavna je baza za nekoliko ustanova iz visokog obrazovanja iz Hrvatske i Slovenije, kao i za obavljanje praktične nastave učenika srednjoškolskih ustanova zdravstvenog usmjerenja te za obavljanje pripravničkog i specijalističkog staža zdravstvenih radnika drugih zdravstvenih ustanova i privatnih ordinacija.

Odlična suradnja uspostavljena je s Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Rijeci čiji studenti šeste godine obavljaju stručnu praksu u sklopu kolegija Kliničke vještine upravo u našoj najvećoj zdravstvenoj ustanovi.

U ovoj akademskoj godini kliničke vještine u Županijskoj bolnici Čakovec izbrusilo je 23 studenata, među kojima je 15 studenata iz Međimurja. S njima su radili naši vrhunski specijalisti Danko Blažeka, dr. med., spec. otorinolaringologije; dr. sc. Ana Jurin Martić, dr. med., spec. anesteziologije, reanimatologije i intenzivnog liječenja; dr. sc. Sandra Oslaković, dr. med., spec. transfuziologije; Sven Pal, dr. med., spec. dječje kirurgije i prim. dr. sc. Ivan Žokalj, dr. med., spec. radiologije, uži spec. ultrazvuka.

-Ovo je priznanje našoj bolnici i čast nam je što imamo specijaliste koji mogu studentima pružiti vrhunske vještine i znanja – kazao je ravnatelj Županijske bolnice Čakovec dr. Igor Šegović.

Međimurska županija studentima koji su iz drugih kraja Hrvatske sufinancira smještaj te dio troškova prehrane tijekom obavljanja prakse.

– Riječ je o važnoj obuci budućih mladih liječnika kvalitetnim modelom individualnog rada, stoga hvala Međimurskoj županiji što je prihvatila i financijski podržava projekt – rekla je dr. Ana Jurin Martić.

Na današnjoj konferenciji za medije studente uključene u praksu predstavljale su Marta Trnski, Ines Rudec i Dora Trakoštanec koja je u ime kolega zahvalila našoj Županiji na podršci te našim specijalistima na znanju koje su im prenijeli.

-Vjerujem da su studenti dobili nove vještine i znanja te smo zahvalni što su i nama pomogli u održavanju vrhunske razine usluge u našoj Županijskoj bolnici Čakovec. Biti nastavna baza jednom sveučilištu, odnosno fakultetu, velika je stvar i takvim oblicima suradnje treba težiti  – rekao je Matija Posavec i naglasio kako ulagana Međimurske županije u zdravstveni sustav nikada nisu bila veća te da je investicijski ciklus obuhvatio sve naše zdravstvene ustanove.

– Krenuli smo u veliki projekt formiranja centra palijativne skrbi te izgradnju suvremenih prostora za sve bolničke laboratorije: patološko-citološki, transfuzijski te medicinsko-biokemijski – zaključio je župan.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba