Ostala je kod kuće kako bi se on mogao profesionalno uzdići i postati ‘netko’

Bivši suprug joj mora platiti 204.000 eura za 25 godina kućanskih poslova 

Objavljeno: 09.03.2023. zagorjeinternational

Prema nalogu španjolskog suda, jedan muškarac svojoj sada bivšoj supruzi Ivani Moral, mora isplatiti 204.000 eura kao kompenzaciju za 25 godina neplaćenih kućanskih poslova, piše Večernji list.

Sutkinja Laura Ruiz Alaminos taj je iznos izračunala na temelju minimalne mjesečne profesionalne plaće za 25 godina koliko je par bio u braku, a prema odluci, muškarac bivšoj supruzi također mora plaćati i mirovinu od 500 eura mjesečno, kao i 400 i 600 eura svojim dvjema kćerima, koje sada imaju 20 i 14 godina.

– Moje kćeri i ja ostale smo bez svega nakon svih ovih godina ulaganja svog vremena, energije i ljubavi u obitelji. Bila sam podrška suprugu u poslu i u obitelji. Nikad nisam imala pristup financijskim poslovima, sve je bilo na njegovo ime – rekla je Moral koja je razvod zatražila 2020. godine.

Muškarac je tijekom braka izgradio uspješan posao s teretanama koji mu je omogućio luksuzan život, a kada su se vjenčali, suprug je zamolio Moral da potpiše sporazum o razdvajanju dobara prema kojem bi on u razvodu zadržao cijelo svoje bogatstvo, dok bi se zajednička imovina podijelila.

Nakon razvoda je dobila pola njihove kuće i ništa drugo.

– Razlog zbog kojeg sam odlučila razgovarati s medijima je što sam željela da žene znaju da možemo potraživati kućanske poslove kada postoji sporazum o razdvajanju dobara – ispričala je.

Njena je odvjetnica Marta Fuentes kazala kako je Moral ostala kod kuće kako bi njen suprug mogao graditi karijeru, da je bila njegova sjena i radila iza njega kako bi se on mogao profesionalno uzdići i postati ‘netko’.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba