Povodom Dana žena, varaždinski gradonačelnik i predstavnici PU varaždinske vozačicama dijelili ruže

‘I statistički su bolje za volanom od muškaraca’

Objavljeno: 08.03.2023. zagorjeinternational

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj, zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković i direktor gradske tvrtke ‘Varkom’ Bruno Ister, zajedno sa zamjenikom načelnika Daliborom Božićem i predstavnicima Policijske uprave varaždinske, u srijedu su na Trgu bana Josipa Jelačića tradicionalno podijelili ruže vozačicama.

Kao i svake godine, ovom zajedničkom akcijom Grada i PU varaždinske, daruje se žene sudionice u prometu koje su, kako je tom prilikom istaknuo gradonačelnik Bosilj, i prema svim statističkim podacima, bolji vozači od muškaraca i manje sudjeluju u prometnim nesrećama. 

– Nažalost, zadnja istraživanja pokazuju da žene u Hrvatskoj imaju 16 posto manje plaće od muškaraca. Mislim da je to osnovna stvar na kojoj kao društvo moramo poraditi i što moramo promijeniti. U državnoj upravi i javnim službama razlika je manja nego u privatnom sektoru, ali smatram da je danas nedopustivo da postoji ikakva razlika u materijalnim pravima između žena i muškaraca i volio bih da se puno više napravi po tom pitanju. Današnji dan je nova prilika da o tome podižemo svijest u javnosti i da aktivno radimo na tome da se takve i sve ostale nejednakosti promijene – rekao je gradonačelnik i poručio kako Dan žena treba biti svaki dan jer žene svaki dan moraju osjetiti da ih se cijeni, uvažava, poštuje, te da su potpuno jednake i jednakopravne. 

Gradonačelnik Bosilj i njegov zamjenik Marković ovom su prilikom posjetili i štand Kluba poslovnih žena Varaždinske županije na Franjevačkom trgu te ih razveselili ružama. Cilj Kluba poslovnih žena je bolja međusobna podrška kao i isticanje mogućnosti žena iz Varaždinske županije koje nisu poduzetnice, a htjele bi to postati. 

Akcijom podjele jaglaca Varaždinkama na Međunarodni dan žena obilježile su osnivanje svoje Udruge, a gradonačelnik i zamjenik istaknuli su podršku njihovim daljnjim aktivnostima. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba