ZAGREB: Održano Zimsko bacačko prvenstvo Hrvatske

PONOVNO SJAJAN: Zabočan Matija Gregurić uvjerljivo najbolji u bacanju kladiva, postavio novi osobni rekord 

Objavljeno: 06.03.2023. zagorjeinternational

U Zagrebu je proteklog vikenda po prvi puta održano Zimsko bacačko prvenstvo Hrvatske uz organizaciju AK Agram, a Prvenstvo je održano u seniorskom i juniorskom uzrastu. 

Među natjecateljima je bio i Zabočan Matija Gregurić, član AK Dinamo-Zrinjevac, koji je ujedno postigao najbolji rezultat u muškoj konkurenciji te je bio seniorski pobjednik u bacanju kladiva. Gregurić je bacio kladivo 73,77 metara što je ujedno i njegov osobni rekord. 

– Osvojio sam prvo mjesto s novim osobnim rekordom koji sada iznosi 73.77 metara i ovo je odličan ulazak u sezonu, te me već za tjedan dana očekuje europski bacački kup koji će se održati u Portugalu, gdje ću se natjecati s najboljim bacačima kladiva iz Europe – rekao je Zabočan.

Gregurić je polaznik Policijske akademije “Prvi hrvatski redarstvenik” i nedavno je osvojio priznanje za najboljeg sportaša u Krapinsko – zagorskoj županiji u 2022. godini, u kategoriji najbolji zagorski sportaši koji nastupaju u klubovima van Županije.

– Ovim putem bi htio zahvaliti i Policijskoj akademiji koja mi omogućuje odlaske na treninge, sportske pripreme i natjecanja te mi je čast da predstavljam policiju u ovakvom izdanju. Ujedno, ovo mi je dodatan motiv da ostvarim nastup na Svjetskom prvenstvu ove godine koje će se održati u Budimpešti, te Olimpijske igre koje će biti u Parizu 2024. – dodao je Gregurić. 

Inače, ovaj Zabočan ja vlasnik i državnog rekorda u bacanju kladiva (kategorija U18 i U20), a dobitnik je i brojnih nagrada među kojima su “Balkan Rising Star” za najboljeg sportaša u usponu na Balkanu, “Dražen Petrović“ za najuspješnijeg mladog sportaša te nagrade za najuspješnijeg mlađeg seniora Hrvatskog atletskog saveza.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba