“Kad deda umre sve pe v zrak”

PRIČA ZA NEPOVJEROVATI: Otac Luki (26) isključio internet

Objavljeno: 24.02.2023. zagorjeinternational

Luka (26) je uhićen nakon što je vikao na oca te prijetio da će kuću dići u zrak jer su mu isključili internet kako bi ga spriječili da igra igrice na računalu. Prema presudi, obiteljska drama dogodila se lani u rujnu dva dana zaredom u kući u okolici Varaždina, piše Danica.  

Prvi put, 20. rujna oko podneva pod utjecajem alkohola prijetio je ocu.

-Kad deda umre sve pe v zrak – prijetio je Luka i to zato što mu otac nije htio uključiti internet da on igra igrice, stoji u presudi.

Dan kasnije oko 20.45 sati opet je tražio da mu uključe internet, na što mu je otac rekao da ne može, da će opet cijelu noć igrati igrice, pa je okrivljeni počeo vikati i galamiti da će pojačati glazbu u kuhinji.

-Nakon toga je ušao u kuhinju, zaključao se te je na tv prijamniku vrlo glasno pojačao glazbu, a to je smetalo ukućanima kojim nisu tom prilikom mogli spavati, čime je svojim ponašanjem kod oca prouzročio osjećaj straha, uznemirenosti i povredu dostojanstva – navodi se u presudi koja je donesena ovih dana.

Uznemireni otac pozvao je policiju koja je Luku uhitila oko 23.25 sati te ga odvela u pritvor u policijsku postaju. Luka je odbio alkotestiranje te se na sudu branio kako je popio samo jedno pivo od pola litre. No, priznao je riječi “kad deda umre, sve pe v zrak”.

-Rekao sam to jer mi otac nije htio uključiti internet. A muziku sam te noći pojačao na televizoru jer je otac glasno grickao tortilje. Nisam vikao na njega, niti sam primijetio da im je smetao preglasan zvuk na tvu – tvrdi Luka.

Otac je pak potvrdio kako mu je isključio internet jer je cijelu noć budan, igra igrice, tijekom dana spava. Kaže kako im nakon toga prijeti da će on sada sve njih maltretirati budući da su navodno oni njega maltretirali kad je bio mali.

-Te večeri oko 20.45 sati iz revolta jer nema interneta zatvorio se u dnevni boravak i kuhinju, počeo je puštati glasnu glazbu i sve je trajalo duže od jedan sat. Tražio sam da prestane, ali on uopće nije reagirao, pa sam morao pozvati policiju – ispričao je otac.

Sutkinja je Luku proglasila krivim i kaznila s 260 eura. Kako je dva dana proveo u pritvoru, od kazne mu se odbija 80 eura. No, mora podmiriti i 26 eura troškova prekršajnog postupka. Presuda je nepravomoćna i Luka se na nju može žaliti.-Okrivljeni dosad nije bio pravomoćno prekršajno kažnjavan za istovrsni prekršaj, odnosno da je prvi puta prijavljen za prekršaj nasilja u obitelji – što mu je bila važna olakotna okolnost – naglasila je sutkinja u presudi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba