Na popisu se nalazi i jedan zagorski grad

GRAĐANI SMATRAJU: Ovi gradovi ne zaslužuju titulu prijatelja djece 

Objavljeno: 19.02.2023. zagorjeinternational

Na internetu se povela žestoka rasprava oko titule ‘Prijatelja djece’ koju nose brojni gradovi i općine u Hrvatskoj. Naime, na stranici Reddit su se u raspravu uključili brojni mještani iz različitih gradova i općina koji nose tu titulu, s argumentima zašto im ta titula ipak ne pripada.

Među njima se našao i jedan zagorski grad.

– Živim u Zaboku. Imaju jedan mini park s dječjim spravama, i to tamo izvan centra, za djecu iz te ulice. Imaju jedan park u centru, ali maknuli su sprave da se napravi biciklistički most i pokraj je igralište za košarku. Taj glavni “park” je između željezničke pruge i najprometnijeg skretanja u gradu. Mislim, cijeli grad je dosta ružan, pruga prolazi duž centra grada što je opasno, a plan grada za uređenje je nikakav. Potpuno industrijski grad, evo ni ne znam gdje bi se širio jer je industrijska zona dominantna. Jedino što Zabok ima za djecu je vrtić i neko učilište u koje roditelji mogu upisati malce na ranu edukaciju. Ima puno srednjih škola, ako to išta znači – napisao je jedan Zabočan u raspravi, piše Index.hr.

Na udaru su se još našli i gradovi Đakovo, Slavonski Brod, Pula, Split, a baš kao i u Zaboku, građani ostalih gradova najvećim problemom smatraju loše uređena igrališta te manjak istih. 

Inače, gradovi i općine koji u Hrvatskoj nose titulu ‘prijatelja djece’ su Čakovec, Opatija, Rijeka, Skrad, Varaždin, Zabok, Brod Moravice, Dubrovnik, Kutina, Velika Gorica, Zagreb, Karlovac, Koprivnica, Ogulin, Požega, Pregrada, Valpovo, Delnice, Mali Lošinj, Čazma, Dugo Selo, Križ, Slavonski Brod, Šibenik, Krapina, Osijek, Prelog, Vrbovsko, Belišće, Gospić, Pleternica, Pula, Ravna Gora, Sisak, Buzet, Grubišno Polje, Labin, Radoboj, Stubičke Toplice, Vinkovci, Jastrebarsko, Mače, Rovinj, Tuhelj, Lovran, Mrkopalj, Nova Gradiška, Split, Lipik, Solin, Vidovec, Bedekovčina, Bjelovar, Crikvenica, Čabar, Fužine, Kanfanar, Samobor, Sveti Križ Začretje, Zlatar Bistrica, Ozalj i Vodice. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba