Jedna od većih zapljena unazad deset godina

VIDEO: Pogledajte kako izgleda milijun eura vrijedna droga

Objavljeno: 17.02.2023. zagorjeinternational

Temeljem naloga i dodatnih dokaznih radnji pretražena je obiteljska kuća gdje je pronađeno i oduzeto oko 330 kilograma marihuane u 292 paketa, 90 kilograma amfetamina, 196.000 tableta ectasya i 25 litara amfetaminskog ulja, dva kilograma hašiša u 160 paketa, 76 grama kokaina i drugog što je jedna od većih zapljena unazad deset godina. 

U prostorijama Policijske uprave zagrebačke voditelj Službe kriminaliteta droga Goran Lauš i voditeljica službe za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću Marija Goatti iznijeli su detalje o dovršenom kriminalističkom istraživanju vezano uz počinjenje tog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. 

– Operativnim saznanjima utvrdili smo lokaciju objekta, gdje smo 15. veljače uhitili 50-godišnjaka, državljanina Republike Srbije prilikom izlaska iz objekta, a istog dana i 27-godišnjaka također u neposrednoj blizini objekta, državljanina RH. Ovo je zasigurno jedna od većih zapljena u zadnjih desetak godina na području Grada Zagreba. Radi se o ukupno 435 kilograma droge zapakirane u 1686 paketa – rekao je Lauš na konferenciji za novinare, prenosi 24sata

Objekt se nalazio u mjestu Gornje Orešje u okolici grada Sv. Ivana Zeline. Osim droge, pronađena je i određena količina oružja među kojima su eksplozivi, strojnice s prigušivačem, pištolj te oko 500 komada različitog streljiva. Protiv osumnjičenih su podnesene kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu te se nalaze u pritvorskom nadzoru. 

– Ova zapljena rezultat je kontinuiranog rada policijskih službenika PU zagrebačke, a od iznimnog značaja pri akciji bilo im je prikupljanje saznanja od određenih izvora – zaključio je Lauš. 

Video pogledajte OVDJE.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba